Με την έναρξη του φθινοπώρου αρχίζουν να κάνουν σιγά-σιγά την εμφάνισή τους διάφορες ιώσεις, οι οποίες ταλαιπωρούν κάθε χρόνο μικρούς και μεγάλους. Το γνωρίζατε όμως ότι η σωστή διατροφή μπορεί να μας βοηθήσει να τις αντιμετωπίσουμε πιο αποτελεσματικά;

Αν και οι δίαιτες αδυνατίσματος δεν ενδείκνυνται κατά τη διάρκεια μίας ίωσης, αυτό δε σημαίνει ότι μπορούμε να τρώμε ανεξέλεγκτα μεγάλες ποσότητες των αγαπημένων μας φαγητών!

Συνεπώς, θα πρέπει να διαμορφώσουμε τη διατροφή μας κατάλληλα ώστε να βοηθήσουμε το σώμα μας να επικεντρώσει την προσπάθεια του στο να εξουδετερώσει τον ιό και όχι για να ξοδεύει άσκοπα την ενέργεια του στο μεταβολισμό συστατικών που δεν του χρησιμεύουν (όπως για παράδειγμα τα λιπαρά της πίτσας)!

Θα πρέπει να προτιμήσουμε εύπεπτες τροφές, πλούσιες σε συστατικά που τονώνουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα όπως η βιταμίνη C, ο ψευδάργυρος, η βιταμίνη Α και η πρόδρομος μορφή της, το β-καροτένιο, το σελήνιο και πλήθος άλλων θρεπτικών και μη θρεπτικών συστατικών με αντιοξειδωτική δράση.

Η μορφή των ζωμών (σούπες) και των χυμών αποτελούν τη μορφή που το σώμα μας δέχεται ευκολότερα τόσο από την πλευρά της ευκολότερης πέψης όσο και λόγω της καλύτερης θερμορύθμισης στην οποία οι τροφές αυτές συνεισφέρουν.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δώσουμε στα μικρά παιδιά, καθώς είναι ιδιαίτερα επιρρεπή στις ιώσεις, γι’ αυτό και η διατροφή τους θα πρέπει να τους παρέχει όλα τα απαραίτητα εφόδια για να μπορέσουν να «πολεμήσουν» πιο αποτελεσματικά τις εξωτερικές απειλές.

Χρήσιμο βοηθό μπορούν οι μαμάδες να βρουν και στα εμπλουτισμένα τρόφιμα, όπως είναι τα στιγμιαία ροφήματα κακάο, τα οποία μπορούν να δώσουν στο μικρό τους σημαντικό μέρος της ποσότητας των θρεπτικών συστατικών που έχει ανάγκη καθημερινά.

Πηγή: tellawoman.gr