Με αναφορά στα σημερινά κρούσματα τα οποία ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, ξεκίνησε ο Βασίλης Κικίλιας την ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας.

Ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στο μέσο όρο ημερήσιων κρουσμάτων, τη διάμεση ηλικία αυτών αλλά και το δείκτη θετικότητας και τα νέα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ευχάριστα καθώς υπάρχει υποχώρηση.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει ο Βασίλης Κικίλιας από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ο μέσος όρος των ημερήσιων κρούσματων είναι πλέον 1.472, νούμερο το οποίο έχει υποχωρήσει για δεύτερη φορά κάτω από 2.000.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων έχει «πέσει» στα 36 έτη ενώ ο δείκτης θετικότητας είναι ξανά κάτω από 4%. Ανησυχητικό παραμένει το γεγονός ότι παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων σε νεαρότερες ηλικίες.

Σήμερα, στη χώρα, σύμφωνα με τον κ. Κικίλια υπάρχουν 14.371 ενεργά κρούσματα. « Όλες οι περιφέρειες παρουσιάζουν αποσταθεροποίηση ή μείωση των κρουσμάτων χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η πανδημία έχει τελειώσει» σημείωσε ο υπουργός και υπογράμμισε πως σήμερα αναμένεται να ξεπεράσουμε τις 102.000 εμβολιασμούς.

Κικίλιας: Στα «δυο» ο εμβολιασμός των 18-19

Ερώτηση από το Newsbeast δέχθηκε ο κ. Κικίλιας για το πότε θα «ανοίξουν» τα ραντεβού με Pfizer και Moderna για τους πολίτες ηλικίας 18-29.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Κικίλιας, ο εμβολιασμός των πολιτών 18-29 θα «σπάσει» στα δυο. Πρώτοι θα εμβολιαστούν οι πολίτες 25-29 και στην συνέχεια οι 18-24 αλλά ανακοινώσεις θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Τα νησιά που έχουν σχεδόν 100% εμβολιαστική κάλυψη

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στα νησιά τα οποία έχουν σχεδόν 100% εμβολιαστική κάλυψη.

Αυτά είναι:

  • Λευκάδα
  • Θάσος
  • Πάρος
  • Μύκονος
  • Σαλαμίνα