Το μισό χρόνο της μέρας τους περνούν, χωρίς να το συνειδητοποιούν, οι άνθρωποι κάνοντας σκέψεις για διαφορετικά πράγματα από αυτά που κάνουν τη συγκεκριμένη στιγμή.

Μια νέα αμερικανική έρευνα δείχνει ότι αυτά τα ταξίδια του νου μας κάνουν πιο δυστυχισμένους και με το σεξ, περισσότερο από κάθε άλλη δραστηριότητα, οι άνθρωποι βρίσκονται στο παρόν και άρα είναι πιο ευτυχισμένοι.

«Το ανθρώπινο μυαλό είναι περιπλανώμενο και ένα περιπλανώμενο μυαλό είναι δυστυχισμένο», αναφέρουν οι επιστήμονες.

Οι ερευνητές μελέτησαν τις περιπτώσεις 2.250 ατόμων από 83 χώρες με τη βοήθεια μιας εφαρμογής του iPhone την οποία ανέπτυξαν μέσω της οποίας καλούσαν σε συχνά αλλά άτακτα χρονικά διαστήματα μέσα στη μέρα τους εθελοντές (ακόμα και όταν έκαναν σεξ!) και τους ζητούσαν να απαντήσουν πόσο ευτυχισμένοι ήταν, τι έκαναν εκείνη τη στιγμή και τι σκέφτονταν.

Οι εθελοντές, γενικά, δήλωσαν πιο χαρούμενοι όταν έκαναν σεξ, ασκούνταν σωματικά ή είχαν κάποια συζήτηση, ενώ ήταν λιγότερο ευτυχισμένοι όταν χρησιμοποιούσαν τον υπολογιστή, όταν ξεκουράζονταν ή δούλευαν.

Οι άνθρωποι τείνουν να είναι πιο συγκεντρωμένοι στο παρόν και ο νους τους περιπλανιέται λιγότερο (μόνο 10% του χρόνου κατά μέσο όρο), όταν κάνουν σεξ, γι’ αυτό είναι πιο ευτυχισμένοι. Σε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα, ο νους περιπλανιέται τουλάχιστον στο 30% του χρόνου.