Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που θεωρούν το φαγητό στο αεροπλάνο μια από τις πιο αηδιαστικές εμπειρίες. Αν κι εσείς ανήκετε σε όσους θεωρούν το φαγητό των αεροπορικών εταιριών άνοστο, τότε μπορεί να μην φταίει το ίδιο το φαγητό ή ο μάγειρας, αλλά εσείς οι ίδιοι. Μελέτη έρχεται να αποκαλύψει ότι η ένταση του θορύβου στον περιβάλλοντα χώρο επηρεάζει την αίσθηση της γεύσης μας, αλλά και το πόσο τραγανό βρίσκουμε το φαγητό που τρώμε!

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Food Quality and Preference, «υπάρχει μια γενικευμένη γνώμη ότι το φαγητό στο αεροπλάνο δεν είναι νόστιμο. Αναρωτιόμασταν λοιπόν γιατί συμβαίνει αυτό, διότι προφανώς δεν είναι δυνατόν όλες οι αεροπορικές εταιρείες να αδυνατούν να σερβίρουν νόστιμο φαγητό. Η NASA δίνει στους αστροναύτες τρόφιμα με πολύ έντονες γεύσεις, επειδή για κάποιον λόγο όταν βρίσκονται στο διάστημα δεν μπορούν να γευθούν το φαγητό όπως στη γη. Σκεφτήκαμε ότι και σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσε να ευθύνεται ο περιβάλλων θόρυβος. Επειδή δεν υπάρχει παλαιότερη μελέτη για το όλο θέμα, αποφασίσαμε να διερευνήσουμε κατά πόσον ευσταθεί η θεωρία μας».

Οι ερευνητές, λοιπόν, υποστηρίζουν πως, ενδεχομένως, ο θόρυβος να αποσπά την προσοχή μας, οπότε δεν αντιλαμβανόμαστε πλήρως την γεύση του φαγητού, ενώ τονίζουν την περίπτωση να φταίει το γεγονός ότι όταν ακούει κανείς ένα βουητό η δυσαρέσκεια αυτή θα μπορούσε να προβάλλεται στο φαγητό.