Συναγερμός έχει σημάνει στην Ελλάδα για ένα ύποπτο κρούσμα κορονοϊού στην Πάτρα, με έναν άνδρα που επέστρεψε στην Ελλάδα από Ιταλία να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ρίου.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ο συγκεκριμένος άνδρας βρίσκεται σε απομόνωση στο νοσοκομείο του Ρίου, καθώς παρουσίασε κάποια κλινικά συμπτώματα όταν επέστρεψε από ταξίδι στην Ιταλία.

Ο ασθενής έφτασε στην Πάτρα με πλοίο από την Ιταλία, έπειτα από ταξίδι στη Γερμανία και θα πραγματοποιηθούν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι για κορονοϊό, αλλά και για την απλή γρίπη.

Σημειώνεται πως ο άνδρας ζήτησε αρχικά ιατρική βοήθεια σε ιδιωτική μονάδα και από εκεί μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, που είναι ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου ο άνδρας θα βρίσκεται σε καραντίνα.

Πώς μπορούμε να προστατευτούμε από τον κορονοϊό

Την τήρηση κανόνων υγιεινής για την προστασία και την πρόληψη της μετάδοσης του νέου κορονοϊού, υπενθυμίζει τα υπουργείο Υγείας.

Ειδικότερα:

  • Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα.
  • Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντηλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας.
  • Απορρίπτουμε το χαρτομάντηλο, αμέσως μετά τη χρήση, σε κλειστό κάδο.
  • Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα.
  • Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, επικοινωνούμε με το γιατρό μας ή με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 2105212054) και παραμένουμε σπίτι μας.
  • Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα κατά τη διάρκεια ταξιδιού, ενημερώνουμε αμέσως το πλήρωμα και αναζητούμε ιατρική βοήθεια.
  • Πλένουμε τα χέρια μας: Όταν μαγειρεύουμε, όταν φροντίζουμε ασθενείς, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα.
  • Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την πληροφόρησή μας.