Γιλέκο διαγιγνώσκει το έμφραγμα

Έχει 80 αισθητήρες


ΥΓΕΙΑ
1:55
27/02/2012
Γιλέκο διαγιγνώσκει το έμφραγμα
1
loading

Ένα επαναστατικό γιλέκο που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ειδοποιεί το προσωπικό του νοσοκομείου ώρες πριν από την εκδήλωση εμφράγματος του ασθενούς που το φοράει θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά στο βρετανικό νοσοκομείο «Bradford Royal Infirmary».Το γιλέκο έχει 80 αισθητήρες που προσαρμόζονται στο στήθος και την πλάτη του ασθενούς.

Εάν οι δοκιμές του αποδειχθούν επιτυχείς, τότε θα είναι δυνατό να διαγνώσει τους ασθενείς που πρόκειται να υποστούν έμφραγμα ακόμη και 12 ώρες νωρίτερα.

Ο δρ. James Dunbar, γιατρός του Νοσοκομείου «Bradford Royal Infirmary», δήλωσε ότι το γιλέκο θα μπορούσε να διευκολύνει την ταχύτερη χορήγηση αγωγής σε περίπτωση εμφράγματος, αλλά παράλληλα θα μπορούσε να ανιχνεύσει και τα συμπτώματα μιας υποκείμενης καρδιαγγειακής νόσου.

Οι δοκιμές θα γίνουν αρχικά σε ασθενείς υψηλού κινδύνου, ενώ μέσα στο 2013 αναμένεται να δοκιμαστεί σε περισσότερους ασθενείς του νοσοκομείου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Ευαγγελος

    Καλό φαίνεται αλλά το έμφραγμα δεν δίνει πάντα ευρήματα στο ηλεκτροκαρδιογράφημα,αυτό το γιλέκο πρέπει να έχει και άλλου είδους αισθητήρες εκτός από το κλασικό γαλβανόμετρο.θα είναι χρήσιμο για να μειώσει το bias λόγω τοποθέτησης των ηλεκτροδίων και να κάνει πιο συγκρίσιμα τα ευρήματα του ίδιου ασθενή σε βάθος χρόνου.Αν το συνδέσεις με μια αντλία και σύνδεση ίντερνετ θα μπορεί να επέμβει από μακριά anaisthhsiologos και να τον σταθεροποιεί πριν πάει σε μαρμαρυγή .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει