Οι χειρουργοί 40 έως 50 ετών είναι οι πιο ασφαλείς

Πριν κάνετε εγχείρηση ρωτήστε την ηλικία!


ΥΓΕΙΑ
10:54
11/01/2012
Οι χειρουργοί 40 έως 50 ετών είναι οι πιο ασφαλείς
2
loading

Πριν κάνετε την επόμενη χειρουργική επέμβαση, ίσως θα έπρεπε να μάθετε διακριτικά την ηλικία του χειρουργού, καθώς μια νέα γαλλική επιστημονική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ηλικία παίζει σημαντικό ρόλο στο συγκεκριμένο ιατρικό πεδίο.

Οι χειρουργοί που πλησιάζουν τα 40 ή βρίσκονται μεταξύ των 40 και 50 ετών, θεωρούνται οι ασφαλέστεροι από πλευράς ικανότητας. Ούτε η απειρία, αλλά ούτε και η προχωρημένη ηλικία, εγγυώνται την επιτυχία σε ένα χειρουργείο.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Λιόν, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στη βρετανική ηλεκτρονική ιατρική επιθεώρηση BMJ.com, σύμφωνα με το BBC, μελέτησαν τις περιπτώσεις άνω των 3.500 επεμβάσεων θυρεοειδεκτομής από 28 χειρουργούς σε πέντε γαλλικά νοσοκομεία. Διάλεξαν το συγκεκριμένο είδος χειρουργικής επέμβασης, επειδή γίνεται με τον ίδιο τρόπο από όλους τους γιατρούς και δεν έχει αλλάξει η διαδικασία της εδώ και δεκαετίες, με συνέπεια οι συγκρίσεις να είναι πιο εύκολες.

Η έρευνα έδειξε ότι οι επιπλοκές στον ασθενή μετά την επέμβαση ήσαν πιθανότερες τόσο όταν η επέμβαση γινόταν από νεαρό χειρουργό, όσο και από κάποιον με άνω των 20 ετών εμπειρία. Μάλιστα, για τους δεύτερους δεν υπήρχε η δικαιολογία ότι αναλάμβαναν τα πιο δύσκολα περιστατικά, επειδή η αυξημένη πιθανότητα επιπλοκών ήταν ανεξάρτητη από τη σοβαρότητα του περιστατικού.

Πάντως οι γάλλοι ερευνητές επεσήμαναν ότι, επειδή η έρευνά τους έγινε σε μικρό δείγμα, δεν μπορεί να θεωρηθεί οριστική και πρέπει το θέμα να διερευνηθεί περαιτέρω.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Gina

    αν ειναι 39 η 51 ειναι ασφαλεις;

  2. avatar eleanna

    απαραδεκτη και ακρως ρατσιστικη ερευνα...η οποια μαλιστα απο μονη της καταργειται λογω μικρου δειγματος! η μονη μικρη αληθεια μπορει να κρυβεται στην αποτελεσματικοτητα της μεγαλης ηλικιας αλλα και παλι ολα ειναι σχετικα!! δε θα επρεπε καν να δημοσιευθει.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει