Ένας 60χρονος άνδρας από το Βόλο, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο και ήταν εγκεφαλικά νεκρός χαρίζει ζωή με τα όργανά του σε τουλάχιστον δύο άτομα.

Ο 60χρονος νοσηλευόταν με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, μετά από τροχαίο που είχε την προηγούμενη Παρασκευή. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή το πρωί της Τρίτης διαπιστώθηκε ο εγκεφαλικός του θάνατος.

Η οικογένειά του αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του προς μεταμόσχευση. Άμεσα ενημερώθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων και κινήθηκαν οι διαδικασίες συντονισμού της λήψης των οργάνων και ανεύρεσης των κατάλληλων ληπτών.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας μετέβησαν στο Βόλο, οι ομάδες λήψης των νοσοκομείων Ιωαννίνων, Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης και ΑΧΕΠΑ και στήθηκε η «γέφυρα ζωής», για τη μεταμόσχευση των οργάνων του εκλιπόντος σε ασθενείς, που βρίσκονταν σε αναμονή για μόσχευμα στην εθνική λίστα.

Τα νεφρά του 60χρονου δόθηκαν σε έναν 73χρονο (Λαϊκό) και έναν 33χρονο (Ευαγγελισμός) που για χρόνια υποβάλλονταν σε αιμοκάθαρση. Οι κερατοειδείς μεταφέρθηκαν στο ΑΧΕΠΑ προκειμένου να μεταμοσχευτούν σε ασθενείς με σοβαρά προβλήματα όρασης.