Ενθαρρυντικά νέα για τους ασθενείς με λευχαιμία

Στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο 16ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αιματολογίας


ΥΓΕΙΑ
15:17
11/07/2011
Ενθαρρυντικά νέα για τους ασθενείς με λευχαιμία
loading

Επιβίωση σε ποσοστό 78% καταγράφηκε κατά την 5ετή παρακολούθηση ασθενών με χρόνια μυελογενή λευχαιμία Χρόνιας Φάσης στους οποίους χορηγήθηκε το dasatinib.

Η μελέτη αυτή έγινε σε ενήλικες ασθενείς, με χρόνια μυελογενή λευχαιμία χρόνιας φάσης, θετικούς στο χρωμόσωμα Philadelphia, οι οποίοι εμφανίζουν αντοχή ή δυσανεξία στο imatinib mesylate.

Στα πέντε χρόνια, για τους ασθενείς που έλαβαν dasatinib 100 mg άπαξ ημερησίως η συνολική επιβίωση ήταν 78% και η επιβίωση χωρίς επιδείνωση της νόσου ήταν 57%.

Πέντε τοις εκατό των ασθενών που έλαβαν σε dasatinib 100 mg άπαξ ημερησίως εμφάνισαν επιδείνωση σε επιταχυνόμενη ή βλαστική φάση στη μελέτη στα πέντε χρόνια παρακολούθησης.

Τα πενταετή στοιχεία ασφάλειας αυτής της μελέτης είναι σύμφωνα με το προφίλ ασφάλειας του dasatinib 100 mg άπαξ ημερησίως που είχε αναφερθεί στο παρελθόν.

«Στη μελέτη αυτή, τα στοιχεία πενταετούς παρακολούθησης έδειξαν τη μακροπρόθεσμη αποτελεσματικότητα και το συνεπές προφίλ ασφάλειας του dasatinib 100 mg άπαξ ημερησίως σε ασθενείς με CP-ΧΜΛ μετά από προηγούμενη θεραπεία με imatinib», είπε ο Neil Shah, MD, PhD, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Αιματολογίας/Ογκολογίας, Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Σαν Φρανσίσκο και κύριος ερευνητής της μελέτης. «Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης του dasatinib είναι σημαντικά διότι παρέχουν στοιχεία από την μακροπρόθεσμη παρακολούθηση ασθενών με CP-XML που αντιμετωπίστηκαν με dasatinib, οι οποίοι είναι ανθεκτικοί ή παρουσιάζουν δυσανεξία στο imatinib».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει