Σκεφτείτε θετικά και η κρίση θα περάσει!

Είναι και θέμα αισιοδοξίας, σύμφωνα με νέα μελέτη


ΥΓΕΙΑ
11:00
30/05/2011
Σκεφτείτε θετικά και η κρίση θα περάσει!
1
loading

Είναι γνωστό πως η κακή οικονομική κατάσταση μιας χώρας χειροτερεύει την ψυχική διάθεση και κατάσταση των ανθρώπων. Ωστόσο, όπως δείχνει νέα αμερικανική έρευνα ισχύει και το αντίστροφο δηλαδή η καλή διάθεση και η αισιοδοξία επηρεάζουν άμεσα το επίπεδο οικονομικής δραστηριότητας και τελικά το επίπεδο της ανάπτυξης.

Με άλλα λόγια, η μάχη για την έξοδο από την ύφεση και η ανάπτυξη πρέπει να κερδηθεί στο μυαλό και την καρδιά των ανθρώπων, πέρα από τις όποιες προσπάθειες στον καθαρά οικονομικό τομέα. Η νέα μελέτη επιβεβαιώνει ότι η ψυχολογία παίζει καθοριστικό ρόλο στην οικονομία και «μεταφράζεται» σε βελτιωμένα νούμερα και ποσοστά οικονομικών δεικτών.

Οι ερευνητές της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του πανεπιστημίου του Μαϊάμι, μεταξύ των οποίων βρίσκεται ο κυπριακής καταγωγής επίκουρος καθηγητής οικονομικών Γιώργος Κορνιώτης, σύμφωνα με το Live Science, συνέκριναν στοιχεία από όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η οικονομική ύφεση είναι λιγότερο σοβαρή, η φάση ανάπτυξης πιο έντονη και η ανάκαμψη ταχύτερη εκεί όπου οι άνθρωποι είναι ψυχολογικά πιο αισιόδοξοι. Μάλιστα αυτή η σχέση -η επίπτωση της ψυχολογίας στην οικονομία- είναι πιο έντονη στις περιοχές εκείνες όπου οι άνθρωποι είναι πιο ηλικιωμένοι, λιγότερο μορφωμένοι και έχουν λιγότερες κοινωνικές διασυνδέσεις.

Μεταξύ των παραγόντων που συμβάλλουν στην καλή διάθεση των ανθρώπων, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι ο καλός καιρός, το γενικότερο πολιτικό κλίμα και οι αθλητικές επιτυχίες.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι η ανεβασμένη αισιοδοξία επηρεάζει την οικονομική δραστηριότητα σε μεγάλο βαθμό επειδή συμβάλλει στην αύξηση των πωλήσεων και του τζίρου στην αγορά.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Αιρετικός

    Ως εκ τούτου, η πιο σωστή επιλογή για αυτή την περίοδο στην Ελλάδα είναι η τρομολαγνεία που καλλιεργούν κυβέρνηση, ΜΜΕ και Τρόικα.
    Το ήξερα ότι όλα σε αυτή τη χώρα γίνονταν βάσει καλά μελετημένου σχεδίου...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει