Και στις ΗΠΑ η πρωτοποριακή μέθοδος Ελληνίδας επιστήμονα για τον αυτισμό

Θα παρουσιάσει το Γνωσιακό Συμπεριφορικό Δράμα


ΥΓΕΙΑ
8:28
28/04/2011
Και στις ΗΠΑ η πρωτοποριακή μέθοδος Ελληνίδας επιστήμονα για τον αυτισμό
loading

Στο Διεθνές Συνέδριο Έρευνας για τον Αυτισμό που θα γίνει από τις 12 έως τις 14 Μαΐου στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας θα παρουσιάσει την πρωτοποριακή μέθοδό της, το Γνωσιακό Συμπεριφορικό Δράμα η Δρ. Χάρις Καρνέζη.

«Τα αποτελέσματά της μελέτης είναι ενδεικτικά για την αποτελεσματικότητα του Γνωσιακού Συμπεριφορικού Δράματος στην ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης των συμμετεχόντων, στη γενικότερη βελτίωση της κοινωνικής τους συμπεριφοράς, στη μείωση στερεοτυπικών συμπεριφορών, καθώς επίσης και στην επίτευξη ειδικών στόχων για το κάθε μέλος, όπως η αντιμετώπιση φοβιών και άλλων δυλειτουργικών συμπεριφορών», λέει η ίδια.

Εκτός από τις ομιλίες της στο διεθνές συνέδριο IMFAR, η Δρ. Καρνέζη θα συνεργαστεί και με το Asperger Centre for Education and Training της Νέας Υόρκης όπου θα παρουσιάσει τη μέθοδό της σε ειδικούς που ασχολούνται με τη θεραπεία παιδιών με αυτισμό, ενώ σε δεύτερη φάση θα τους εκπαιδεύσει.

Η Δρ. Καρνέζη εφαρμόζει τη μέθοδό της στην Ελλάδα και εκφράζει την ικανοποίησή της που την υιοθετούν, μετά την Ιρλανδία και την Αυστραλία, και οι ΗΠΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.cbdmethod.com

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει