Το στρες και η έντονη καθημερινότητα εξασθενούν τον οργανισμό γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να τον «επαναφορτίζουμε» ώστε να είναι δυνατός απέναντι στις «επιθέσεις» των ιών.

Αυξήστε τα αντιοξειδωτικά
Προσθέστε περισσότερα φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σας, που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Έρευνες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας υποστηρίζουν ότι το μπρόκολο και το λάχανο παρέχουν τη μεγαλύτερη ενίσχυση στο ανοσοποιητικό, γιατί περιέχουν σημαντικές ενώσεις που καταπολεμούν τον καρκίνο.

Περιορίστε τη ζάχαρη και το αλκοόλ:
Η ζάχαρη που περιέχει ένα μόνο κουτάκι αναψυκτικού μπορεί να μειώσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος κατά 30% μέχρι και για τρεις ώρες. Πώς; Ακινητοποιώντας μερικά ανοσοποιητικά κύτταρα και μειώνοντας την ικανότητά τους να περιβάλλουν και τελικά να καταστρέφουν τα βακτήρια. Επιπλέον, ποσότητα πάνω από 3 αλκοολούχα ποτά την εβδομάδα μειώνει τον αριθμό ανοσοποιητικών κυττάρων που παράγει ο οργανισμός σας.Αντικαταστήστε τα γλυκά με σνακ με τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως βρόμη, σιτηρά ολικής αλέσεως ή μήλα. Προσθέστε προβιοτικά, τα φιλικά βακτήρια που υπάρχουν στο γιαούρτι και διατηρούν υγιές το έντερο, ώστε να καταπολεμήσετε τα βακτήρια και τους ιούς. Επίσης, ξεκινήστε τη μέρα σας με δημητριακά ολικής άλεσης που συμβάλλουν σε ένα ισχυρό ανοσοποιητικό.

Ασκηθείτε αλλά με το μαλακό:
Μελέτες δείχνουν ότι η μέτρια άσκηση βοηθά τα ανοσοποιητικά κύτταρα να κυκλοφορήσουν μέσω του κυκλοφορικού με πιο γρήγορο ρυθμό, δυσχεραίνοντας τα βακτήρια ή τους ιούς να προσβάλλουν τον οργανισμό σας. Κάντε περίπου 20 λεπτά αεροβική (περπάτημα ή τρέξιμο, για παράδειγμα) και 15 με 20 λεπτά μυϊκή ενδυνάμωση, τρεις φορές την εβδομάδα.

Κάντε σεξ:
Μελέτη από το Πανεπιστήμιο Wilkes διαπίστωσε ότι οι άντρες και οι γυναίκες που έκαναν σεξ μία με δύο φορές τη βδομάδα είχαν 30% αύξηση στα αντισώματα που βρίσκονται στο σάλιο και τις βλεννώδεις μεμβράνες, τα οποία θεωρούνται η πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια στα κρυολογήματα και τη γρίπη.

Κοιμηθείτε περισσότερο:
Μόλις 30 με 60 λεπτά επιπλέον ύπνος τη νύχτα αρκούν για ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας. Ο ύπνος είναι μια επανορθωτική διαδικασία και είναι απαραίτητος για τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Όταν νιώθετε κουρασμένοι, μην αντιστέκεστε στον ύπνο. Είναι ο τρόπος που ο οργανισμός σας σας ειδοποιεί ότι χρειάζεται να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες του.
Το μυστικό

Είναι πολύ σημαντικό να πλένετε αρκετά συχνά τα χέρια σας με σαπούνι και νερό και να έχετε αντιμικροβιακά μαντηλάκια μαζί σας.

Πηγή: όμορφα μυστικά