Πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες… του Ευβοϊκού

… μόλις 90 λεπτά από την πρωτεύουσα


ΕΛΛΑΔΑ
18:38
04/07/2010
Πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες... του Ευβοϊκού
loading

Το Blue Riviera Levendi αποτελεί ιδανικό ορμητήριο τόσο για χειμερινές όσο και για καλοκαιρινές αποδράσεις. Βρίσκεται δίπλα στον Αγ. Κωνσταντίνο και τα Καμένα Βούρλα, μόλις 1 μισή ώρα από την Αθήνα.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο συγκρότημα εξοχικών κατοικιών πάνω στη θάλασσα, ενταγμένο μέσα σ’ ένα καταπράσινο περιβάλλον και με καταπληκτική θέα στον Ευβοϊκό κόλπο.

Ο όμιλος INTRAKAT, μέσω της θυγατρικής του EUROKAT και σε συνεργασία με την εταιρεία ΜΟΤΕΛ ΛΕΒΕΝΤΗ Α.Ε. σχεδίασαν και υλοποίησαν την αξιοποίηση ενός μοναδικού σε ομορφιά κτήματος το οποίο αποτελούσε για δεκαετίες σημείο αναφοράς για τον τουρισμό του Νομού Φθιώτιδας.

Το Blue Riviera Levendi, έργο ύψους €5 εκατ. που υλοποιεί η Eurokat, απαρτίζεται από πέντε κτίρια το κάθε ένα από τα οποία έχει τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά και προσφέρει μεγάλη ποικιλία κατοικιών τόσο σε επιφάνειες όσο και σε θέα και παροχές. Και όλα τα παραπάνω με την αρχιτεκτονική υπογραφή του Στέλιου Αγιοστρατίτη. Το εν λόγω συγκρότημα έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης εντός του 2011.

Απέναντι από το υπό ανέγερση συγκρότημα βρίσκεται μία συστάδα νησιών, που οι ντόπιοι αποκαλούν Σεϋχέλες. Είναι τα Λιχαδονήσια, ένα σύμπλεγμα μικρών νησιών, τα οποία αναδύθηκαν μετά από μεγάλο σεισμό πριν χιλιάδες χρόνια. Παλαιότερα κατοικούνταν, σήμερα όμως είναι ακατοίκητα και αποτελούν προστατευμένους οικολογικούς χώρους. Τα νησάκια αυτά αποτελούν εξαιρετικό προορισμό για μονοήμερες θαλάσσιες εκδρομές και εξερευνήσεις.

Τα μεγαλύτερα από τα νησάκια αυτά είναι η Στρογγυλή και η Μανολιά, λίγο μικρότερα η Μικρή Στρογγυλή, το Στενό, η Βάγια και μερικά ακόμα μικρότερα που ονομάζονται Ποντικονήσια.

Σε ένα από τα νησάκια η παραλία είναι οργανωμένη και προσφέρει όλα τα απαραίτητα χωρίς χρηματικό αντίτιμο (ξαπλώστρες και ομπρέλες είναι δωρεάν). Σε ένα άλλο έχουν βρεθεί απομεινάρια αρχαίου οικισμού, και σε ένα τρίτο υπάρχει μία εκκλησία όπου έχουν πραγματοποιηθεί γάμοι και βαπτίσεις. Ο βυθός της Λιχάδας και των Λιχαδονήσων είναι εξαιρετικά πλούσιος και υπάρχουν αρκετά παλιά ναυάγια τα οποία όχι άδικα κεντρίζουν το ενδιαφέρον των καταδυτών.

Για τους πανταχού ενδιαφερόμενους, καθημερινά πραγματοποιούνται δρομολόγια με καΐκι από το Λιμάνι του Αγίου Γεωργίου στη Βόρεια Εύβοια καθώς και από τα Καμένα Βούρλα.

Για περισσότερες πληροφορίες κλίκαρε εδώ

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει