Οι προωθούμενες αλλαγές σε ασφαλιστικό και εργασιακά, αλλά και η πορεία
των οικονομικών των ασφαλιστικών ταμείων θα βρεθεί στο επίκεντρο της
συνάντησης που θα έχει αύριο ο υπ. Εργασίας με τους εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Κομισιόν.

Οι επικεφαλής της “τρόικας” θα εξετάσουν το εάν και κατά πόσο οι αλλαγές που προωθούνται είναι σύμφωνες με το περιεχόμενο του μνημονίου, ενώ θα εκτιμήσουν και τα στοιχεία που θα παρουσιαστούν από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας για τη μείωση των φαρμακευτικών δαπανών.

Στόχος του υπουργείου είναι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο να κατατεθεί στη Βουλή έως το τέλος Ιουνίου. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες έχει «κλειδώσει» ο χρόνος εργασίας 40 ετών για συνταξιοδότηση.

Για τις αλλαγές στα εργασιακά, οι οποίες αφορούν- μεταξύ άλλων- στην αύξηση του ποσοστού των απολύσεων και στη μείωση των αποζημιώσεων, θα υπάρξουν προεδρικά διατάγματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσοστό απολύσεων σε επιχειρήσεις με 200 εργαζομένους και άνω αναμένεται να διπλασιαστεί, ενώ η μείωση των αποζημιώσεων δεν αποκλείεται να είναι της τάξεως του 50%.

Να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα που αποφασίζονται αυτές οι «διευκολύνσεις» για τις απολύσεις, το υπουργείο Οικονομικών προχωρά στη μείωση φορολογίας επιχειρήσεων, που ενώ παρουσίαζαν πτώση της κερδοφορίας τους τα δύο τελευταία χρόνια, διατήρησαν όλες τις θέσεις εργασίας.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι «οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό σύστημα ευνοούν την ανταγωνιστικότητα μέσα σε ένα περιβάλλον ανεργίας που ξεπερνά το 12% και εξορθολογίζουν το σύστημα διατηρώντας όση περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη είναι δυνατή, ενώ ταυτόχρονα αίρουν τη δημοσιονομική απειλή που έχει δημιουργήσει το συνταξιοδοτικό σύστημα».

«Πρόκειται για τεράστια αντίφαση» σχολιάζουν συνδικαλιστές που δεν μπορούν να κατανοήσουν, όπως αναφέρουν, την εμμονή στην προώθηση «κινήτρων» για απολύσεις και σημειώνουν ότι εάν πραγματικά στόχος των μέτρων αυτών είναι η προσέλκυση επενδύσεων, θα μπορούσαν οι ρυθμίσεις αυτές να ισχύσουν για νεοπροσλαμβανόμενους και όχι για μακροχρόνια εργαζόμενους σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.