Ξεσπά η μητέρα της 3χρονης από τη Θεσσαλονίκη που μπήκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης με πρησμένο αστράγαλο και πέθανε λίγες ημέρες αργότερα, με αφορμή το θάνατο του 7χρονου αγοριού, που άφησε χθες την τελευταία του πνοή στα εξωτερικά ιατρεία του Ιπποκράτειου νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη.

«Μετά κόπων και βασάνων πήραμε τον ιατρικό φάκελο από το Α.Τ. Τούμπας και είναι προς αξιολόγηση από την τεχνική μας σύμβουλο. Ελπίζουμε και αναμένουμε στο δικό της πόρισμα και της ιατροδικαστού του ΑΧΕΠΑ ώστε να μάθουμε επιτέλους τι συνέβη με το παιδί μας που το χάσαμε μέσα από τα χέρια μας κυριολεκτικά» λέει η μητέρα της 3χρονης μιλώντας στο Mega.

«Θα ήθελα να συλλυπηθώ του γονείς του 7χρονου που έμαθα ότι έχασε τη ζωή του. Έχουμε κοινή κάψα με αυτούς τους γονείς. Να μάθουμε τι γίνεται με τα παιδιά μας εν έτη 2022» συγκλονίζει.

«Η Κατερίνα ήταν ένα καθ’ όλα υγιές παιδί. Ήταν πλήρως εμβολιασμένη για την ηλικία της χωρίς προηγούμενο ιστορικό λοιμώξεων και διαταραχών. Δεν υπήρχε κανένα ιστορικό» καταλήγει η μητέρα του 3χρονου κοριτσιού.

Το χρονικό των τραγικών θανάτων των δύο παιδιών

Ο 7χρονος έφτασε στα επείγοντα του νοσοκομείου τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης με υψηλό πυρετό, σπασμούς και ακαμψία στα άκρα και σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου, όταν οι γιατροί του έκαναν τις απαραίτητες εξετάσεις διαπίστωσαν ότι έχει χαμηλό αιματοκρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια των εξετάσεων ο 7χρονος έπαθε ανακοπή.

Οι γιατροί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες επί δυόμιση ώρες προκειμένου να τον ανατάξουν κάνοντας του αναζωογόνηση.

Οι εντατικολόγοι διασωλήνωσαν τον 7χρονο αλλά το μικρό αγόρι δεν τα κατάφερε.

Το 3χρονο κοριτσάκι είχε εισαχθεί αρχικά τη Μεγάλη Τρίτη  στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και την Κυριακή μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ιπποκράτειο, όπου και τελικά μέσα σε 2,5 ώρες κατέληξε.

Το παιδί είχε πρήξιμο στον αριστερό αστράγαλο και πονούσε το χέρι του. Το βράδυ ανέβασε πυρετό και στις 19 Απριλίου μεταφέρθηκε στο Παπαγεωργίου. Μέχρι και τις 30 Απριλίου οπότε και κατέληξε στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου δεν είχε βγει διάγνωση.