Ο στραγαλάτος χαλβάς της Εμινέ Ερντογάν αποτελεί τις τελευταίες ώρες ένα από κύρια θέματα προς συζήτηση που αναδείχθηκαν από το γεύμα του Ταγίπ Ερντογάν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το γλυκό που προσέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος στον Έλληνα πρωθυπουργό έκλεψε τις εντυπώσεις, έγινε πρωτοσέλιδο στις τουρκικές εφημερίδες ενώ η συνταγή της Εμινέ Ερντογάν στάλθηκε σε βίντεο στον Άκη Πετρετζίκη για τη φτιάξει όπως η ίδια.

Η συνταγή του στραγαλάτου χαλβά δημοσιεύθηκε στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet την Τρίτη (15/3) και αποτέλεσε πρόκληση για τον Άκη Πετρετζίκη.

Οι δημοσιογράφοι Μαρία Αναστασοπούλου και Δημήτρης Οικονόμου κάλεσαν τον σεφ μετά από παρέμβαση του Άρη Πορτοσάλτε να φτιάξει τον χαλβά και να τους τον πάει να τον δοκιμάσουν.

Όπερ και εγένετο… Σήμερα το πρωί ο στραγαλένιος χαλβάς ήταν εκεί στο πλατό της εκπομπής.

Αφού οι δημοσιογράφοι δοκίμασαν τον χαλβά αποκάλυψαν και το παρασκήνιο που κρύβεται πίσω από την παρασκευή του. Όπως τόνισαν, από τη συνταγή που δημοσιεύθηκε στη Hurriyet έλειπε ένα υλικό κάτι το οποίο αντιλήφθηκε η Εμινέ Ερντογάν.

Έτσι η σύζυγος του προέδρου έστειλε σε βίντεο τη συνταγή για τον στραγαλένιο χαλβά βήμα προς βήμα στον σεφ και αυτός ακολούθησε τις οδηγίες.

Η ανάρτηση του Άκη Πετρετζίκη

Ε… ένας χαμούλης έγινε! 😉 Αυτός είναι ο περιβόητος χαλβάς με στραγάλια που όλοι ψάχνετε σήμερα! ❤️ #syntaghthshmeras…

Posted by Akis Petretzikis on Wednesday, March 16, 2022

Δείτε ένα μέρος από το βίντεο που έστειλε η Εμινέ Ερντογάν στον Άκη Πετρετζίκη:

Τι συνέβη την Τρίτη στον «αέρα» της εκπομπής και πως ο Άκης είπε το «ναι»

Με αφορμή αυτό το δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet για τον χαλβά ο  Άρης Πορτοσάλτε βρήκε την ευκαιρία να κάνει μία παραγγελία στον σεφ, Άκη Πετρετζίκη.

«Άρη έχεις χαιρετίσματα από τον Άκη Πετρετζίκη» είπε η Μαρία Αναστασοπούλου την Τρίτη (15/3) λαμβάνοντας ένα sms από τον σεφ κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

«Πες στον Άκη να μας φτιάξει αυτόν τον χαλβά τον στραγαλάτο», συνέχισε ο Δημήτρης Οικονόμου. 

Αργότερα, η Μαρία Αναστασοπούλου δέχτηκε νέο μήνυμα από τον σεφ που όχι απλώς δέχτηκε την πρόκληση να φτιάξει τον χαλβά της πρώτης κυρίας της Τουρκίας, αλλά πήγε ένα βήμα παραπέρα λέγοντας πως θα φτιάξει και το γαλακτομπούρεκο της Μαρίκας Μητσοτάκη για να συγκρίνει τα δύο γλυκά. 

«Δεν ξέρει αυτή την συνταγή Άκη, ούτε η μαμά του Κωστίδη. Για να μην την ξέρει καταλαβαίνεις ότι αυτό το πράγμα πρέπει να έρχεται από τα βάθη της οθωμανικής αντιλήψεως» ήταν το σχόλιο του Άρη Πορτοσάλτε.

Ο Δημήτρης Οικονόμου επεσήμανε ότι εφόσον υπάρχει συνταγή ο Άκης Πετρετζίκης μπορεί να την φτιάξει, ενώ η Μαρία Αναστασοπούλου ανέφερε «πρέπει να το φτιάξει ο Άκης σε νέα βερσιόν».

Στη συνέχεια ο Άρης Πορτοσάλτε έκανε μια ειδική παραγγελιά στον σεφ. «Θέλω ο Άκης να μου κάνει μια παραγγελιά, μπορώ; Σιμιγδαλένιο χαλβά με γάλα και καβουρδισμένο κουκουνάρι. Πολίτικος, καβουρδισμένος, ζεστός, τον έφτιαχνε η γιαγιά και η μάνα μου» ανέφερε.