Παρεμβάσεις για την ασφάλεια, την προσβασιμότητα και την καθαριότητα στην περιοχή από το Πεδίο Άρεως και το Αρχαιολογικό Μουσείο έως την Ακρόπολη και από το λόφο του Αρδηττού έως την «Τεχνόπολη», με έμφαση στο εμπορικό κέντρο και ειδικό σημείο αναφοράς την περιοχή της πλατείας Ομονοίας ετοιμάζει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών με τη συνεργασία όλων των συναρμόδιων φορέων της αγοράς.

Χθες, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών συνάντηση φορέων της αγοράς και της πολιτείας, με θέμα την αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου της Αθήνας.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, παρουσία του προέδρου του ΕΣΑ Παναγή Καρέλλα και μελών του προεδρείου του, συμμετείχαν εκπρόσωποι του δήμου Αθηναίων, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αττικής, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, της Τροχαίας Αθηνών, του ΕΒΕΑ, του ΣΕΛΠΕ, της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής, της ΚΙΠΟΚΑ και της ΕΑΤΑ.

Παρουσιάστηκαν τέσσερις επίκαιρες μελέτες που συνοδεύουν και αφορούν στην υλοποίηση άμεσων δράσεων και παρεμβάσεων εντός του κέντρου της Αθήνας, με στόχο την αναβάθμιση της αγοράς, τη βελτίωση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης μας:

1. Η πιλοτική δράση «Ενίσχυση Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου», με άμεση έναρξη υλοποίησης και τόπο παρέμβασης που περικλείεται μεταξύ των οδών Χ.Τρικούπη, Πανεπιστημίου, Σόλωνος και την ευρύτερη περιοχή της πλατείας Κάνιγγος.

2. Το έργο, με τίτλο «Συνεργατικά Δίκτυα Ανοιχτής Καινοτομίας/Coopetitive Open Innovation Networks», που υλοποιεί το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας, με τη συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας και αφορά ανάπτυξη κοινής ηλεκτρονικής πλατφόρμας επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην τουριστική περιοχή της Αθήνας.

3. Θέσεις και προτάσεις του Ε.Σ.Α., βασιζόμενες στο Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης (ΣΟΑΠ), που υλοποιείται στο κέντρο της Αθήνας από το δήμο Αθηναίων και έχει τη στήριξη του εμπορικού συλλόγου στους άξονες που αφορούν άμεσα ή έμμεσα την αγορά της Αθήνας.

4. Η ηλεκτρονική αποτύπωση της αγοράς της Αθήνας, που απευθύνεται στους ξένους επισκέπτες της πόλης και αφορά πρόταση τεσσάρων διαδρομών με συνοπτική παρουσίαση των ελληνικών προϊόντων ειδικής προστιθέμενης αξίας που μπορεί να βρει ο επισκέπτης ανά διαδρομή.

Οι συμμετέχοντες δεσμεύτηκαν να αποστείλουν τις παρατηρήσεις τους, προκειμένου να αποτυπωθούν και οριστικοποιηθούν οι τοπικές συνολικές προτάσεις μας, προς τα αρμόδια όργανα και φορείς της πολιτείας.