Πολύ δύσκολη παραμένει η κατάσταση στην Αττική Οδό, όπου εδώ και αρκετές ώρες είναι εγκλωβισμένοι εκατοντάδες οδηγοί. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο σε έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο. Και όμως συνέβη, με τις συνθήκες να προκαλούν απίστευτη ταλαιπωρία και αγανάκτηση.

Ο φωτογραφικός φακός του Newsbeast κατέγραψε εικόνες από τη Δουκίσσης Πλακεντίας. Ο αυτοκινητόδρομος είναι καλυμμένος με χιόνι και αρκετά οχήματα παραμένουν θαμμένα και ακινητοποιημένα μέσα σε αυτόν. Σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγή Χρήστο Στυλιανίδης έχουν ήδη απεγκλωβιστεί 3.500 πολίτες και 1.800 αυτοκίνητα, ενώ συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η επιχείρηση απεγκλωβισμού.

Μέσα στον αυτοκινητόδρομο διακρίνονται και αυτοκίνητα του στρατού, με τους άνδρες να επιχειρούν για τον απεγκλωβισμό και να συνδράμουν με τρόφιμα, νερό και κουβέρτες.

O Κυριάκος Μητσοτάκης, σε επικοινωνία που είχε με τη διοίκηση της παραχωρησιούχου εταιρείας της Αττικής Οδού, ζήτησε την καταβολή του ποσού των 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο. Η εταιρεία το αποδέχθηκε.

Οι μαρτυρίες όσων έμειναν στον αυτοκινητόδρομο είναι άκρως αποκαλυπτικές της κατάστασης που επικρατεί. «Κάποια στιγμή έβλεπα ότι μου τελείωνε η βενζίνη και έκλεισα τη μηχανή. Τότε άρχιζα να παγώνω. Καταλαβαίνετε τι θα είχε συμβεί άμα δεν έβγαινα με τα πόδια για να φύγω. Δεν θέλω να το σκέφτομαι αλήθεια» είπε η ηχολήπτρια του OPEN, Μόνικα Γαλανοπούλου.

Δείτε τις φωτογραφίες: