Συναντήσεις με Έλληνες αξιωματούχους θα έχει ο περιφερειακός εκπρόσωπος για την Ευρώπη του ύπατου αρμοστή του Γραφείου του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Γιαν Γιάραμπ, που θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη στη χώρα μας από τις 30 Μαρτίου.

Μεταξύ των επίκαιρων θεμάτων που θα συζητηθούν θα είναι το θέμα της παράτυπης μετανάστευσης, της κράτησης των μεταναστών, των αστυνομικών επιχειρήσεων στα σύνορα, της μεταναστευτικής πολιτικής, των παιδιών μεταναστών και του δικαιώματός τους στην ιθαγένεια, της ενσωμάτωσης των μεταναστών στην κοινωνία, των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο, των δικαιωμάτων των Ρομά, των παιδιών, και της αποϊδρυματοποίησης, ιδιαίτερα των ατόμων με ψυχικές αναπηρίες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γιάραμπ θα έχει συναντήσεις κατά σειρά, με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, την αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτη Κουρουμπλή, την αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο και τον γενικό γραμματέα, Κωστή Παπαϊωάννου, όπως και με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα.

Θα συναντηθεί επίσης με τη Συνήγορο του Πολίτη, Καλλιόπη Σπανού, με τις αντιπροέδρους της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Αγγελική Αργυροπούλου-Χρυσοχοΐδου και Έλλη Βαρχαλαμά, με τα στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβεις Δημήτρη Χρονόπουλο και Ελευθερία Γαλαθιανάκη, όπως και με τους επικεφαλής του Διεθνούς Γραφείου Μετανάστευσης, Ντανιέλ Εσδράς και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Γιώργο Τσαμπρόπουλο.

Τέλος, ο κ. Γιάραμπ θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί το Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα και σχολεία όπου φοιτούν παιδιά Ρομά στην Αθήνα.