Μέχρι και 1.000 ευρώ προσφέρουν πολίτες σε φαρμακοποιούς προκειμένου να τους δηλώσουν ψευδώς θετικό rapid test, καταγγέλλει ο φαρμακοποιός Κώστας Μανωλόπουλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ

Συγκεκριμένα, ο κ. Μανωλόπουλος δήλωσε πως σε δύο περιπτώσεις στην επαρχία , πολίτες προσέφεραν σε φαρμακοποιούς από 500 μέχρι και 1.000 ευρώ για να τους δηλώσουν ψευδώς θετικά rapid test. «Το κάνουν με το σκεπτικό ότι θα γλιτώσουν για ένα εξάμηνο τα rapid και θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι» εξηγεί.

Παράλληλα, ο φαρμακοποιός ανέφερε ότι συνάδελφοί του δέχονται συστηματικά ενοχλήσεις μέσω τηλεφώνου από άτομα που συνήθως δεν τα γνωρίζουν προσωπικά και τους ζητούν να «ολοκληρώσουν» το τεστ δίχως να προσέλθουν, ενώ άλλοι αναφέρουν ότι είναι δήθεν αθλητές και χρειάζονται σε συχνή βάση να κάνουν τεστ για τον κορονοϊό και δεν προλαβαίνουν.

«Υπό τον φόβο ότι θα βγουν θετικοί», εξήγησε ο φαρμακοποιός, «δίνουν 20 ευρώ ώστε να δηλωθεί το εικονικό τεστ τους ως αρνητικό». «Φοβούνται ακόμα και το 1% της θετικότητας και για αυτό προβαίνουν σε παραβατικές συμπεριφορές βάζοντας και κίνδυνο συναδέλφους» επισημαίνει.

Ερωτηθείς για ισχυρισμούς πολιτών ότι προμηθεύτηκαν πλαστά τεστ από φαρμακεία, ο Κώστας Μανωλόπουλος απάντησε ότι δεν έχει γίνει καμία επώνυμη καταγγελία μέχρις στιγμής στο φαρμακευτικό σύλλογο.