«Υπάρχουν παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα. Οι δάσκαλοι όσο μπορούμε έχουμε την ανθρωπιά με προσωπικά έξοδα να αγοράζουμε το φαγητό τους. Ωστόσο μερικοί μαθητές ντρέπονται και δεν λένε καν ότι δεν έχουν φάει, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συγκεντρωθούν στο μάθημα».

Ο Θανάσης Γούναρης διευθυντής του 165ου Δημοτικού σχολείου Αθήνας στα Πατήσια περιγράφει μια κατάσταση που αποτελεί πλέον καθημερινότητα σε εκατοντάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, το σχολείο όπως και 405 ακόμη από πέρσι είναι στο πρόγραμμα Διατροφή που παρέχει πρωινό σε χιλιάδες μαθητές. Η καθυστέρηση στην έναρξη του προγράμματος την τρέχουσα χρονιά φάνηκε αμέσως στους μαθητές.

«Αρκετοί μαθητές που δεν τα βγάζουν πέρα οι οικογένειές τους πεινούσαν» σημειώνει.

«Εκτός από το Διατροφή, παραλαμβάναμε καθημερινά φαγητό από το Βρεφοκομείο Αθηνών το οποίο εξυπηρετεί μόνο παιδικούς σταθμούς. Αλλά η ανάγκη ήταν τόσο μεγάλη που οι αρμόδιοι είδαν ότι κάποια από τα παιδάκια είναι σε δεινή θέση και αποφάσισαν να τα βοηθήσουν» σημειώνει ο κ. Γούναρης.

Τα περιστατικά με παιδιά που δεν έχουν να φάνε έχουν αυξηθεί. Σύμφωνα με την εφημερίδα υπήρχε παιδάκι στην Αθήνα που είχε να φάει δύο μέρες…