Η Mastercard, στήριξε για 6η συνεχόμενη χρονιά το έργο του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», ως μεγάλος χορηγός του digital Greece Race for the Cure® 2021. Ο αγώνας ορόσημο για την πόλη της Αθήνας, στην 13η χρονιά διεξαγωγής του, πραγματοποιήθηκε από την 1η έως την 3η Οκτωβρίου, διατηρώντας την περσινή διαδικτυακή του μορφή, στο πλαίσιο των συνθηκών που διαμορφώνει η πανδημία του Covid-19.

Κατά την διάρκεια των έξι χρόνων κοινής πορείας με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», η Mastercard συμβάλλει έμπρακτα στις δράσεις του, στηρίζοντας τους ασθενείς με καρκίνο του μαστού, ενισχύοντας τους εργαζομένους υγειονομικής περίθαλψης και μεταδίδοντας το μήνυμα για τη σημασία της πρόληψης και την αξία της έγκαιρης διάγνωσης της νόσου. 

Φέτος, όπως και πέρυσι, η διοργάνωση της Ελλάδας συγκέντρωσε τις περισσότερες συμμετοχές σε όλη την Ευρώπη, κάνοντάς την τη μεγαλύτερη digital διοργάνωση Race for the Cure®, εξασφαλίζοντας την παρουσία 20.000 συμμετεχόντων. Λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών που διαμορφώνει η πανδημία, ο αγώνας πραγματοποιήθηκε και φέτος διαδικτυακά, χωρίς εκκίνηση και τερματισμό, αλλά με ουσιαστική και συμβολική σημασία. Κατά τη διάρκεια αυτού του εορταστικού τριημέρου, όσοι συμμετείχαν στον αγώνα, είχαν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος από οποιοδήποτε σημείο και αν βρισκόντουσαν, περπατώντας την απόσταση των 3 χιλιομέτρων, ή τρέχοντας αυτή των 5 χιλιομέτρων στον χώρο της δικής τους επιλογής. 

Η Άσπα Παλημέρη, Country Manager της Mastercard για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, δήλωσε σχετικά: «Για εμάς στη Mastercard, η υποστήριξη σημαντικών σκοπών, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των δράσεων μας. Καθημερινά, μέσα από τη δραστηριότητά μας, προσπαθούμε να προσφέρουμε θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Για τον λόγο αυτό, είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για την ξεχωριστή σχέση που έχουμε αναπτύξει με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» τα τελευταία έξι χρόνια – μία σχέση που μας δίνει τη δυνατότητα να συμβάλλουμε σε αυτή την τόσο σημαντική προσπάθεια». 

Η Παρασκευή Μιχαλοπούλου, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», δήλωσε χαρακτηριστικά για τη φετινή διοργάνωση: «Φέτος το Greece Race for the Cure® πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, με τη συμμετοχή 20.000 ανθρώπων που έστειλαν το μήνυμά μας ενάντια στον καρκίνο του μαστού σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη. Ο Αγώνας μας φέτος έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς στην εποχή της πανδημίας ο καρκίνος του μαστού δε σταμάτησε να επηρεάζει χιλιάδες γυναίκες και τις οικογένειες τους. Για αυτό τον λόγο κι εμείς χρειάζεται να είμαστε εδώ, μαζί, τόσο για τη στήριξη και ενδυνάμωση των γυναικών που βίωσαν ή βιώνουν την ασθένεια και των μελών των οικογενειών τους, όσο και για την ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού για τη σημασία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης μέσα από τα επιστημονικά προγράμματα που υλοποιούνται χάρη στη διοργάνωση. Η Mastercard, για 6η συνεχή χρονιά ήταν δίπλα μας ως Μέγας Χορηγός της διοργάνωσης, πολύτιμος συνοδοιπόρος στον αγώνα μας. Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει και για την ουσιαστική συνεισφορά της στον αγώνα που συνεχίζουμε όλο τον χρόνο ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Ραντεβού την επόμενη χρονιά, ελπίζουμε στο Ζάππειο!»