Το ερωτικό σινεμά με τα δωμάτια ιδιωτικής προβολής στο κέντρο της Αθήνας

Εκεί που «τα πάντα είναι αποδεκτά αρκεί να σε κάνουν να νιώθεις άνετα και ελεύθερα…»


ΕΛΛΑΔΑ
9:39
02/02/2015
Το ερωτικό σινεμά με τα δωμάτια ιδιωτικής προβολής στο κέντρο της Αθήνας
11
loading

Στην εποχή της ευρυζωνικότητας, με την επέλαση του downloading, η πρόσβαση σε ερωτικό υλικό αποδεικνύεται εύκολη υπόθεση. Παρόλα αυτά, μια απλή βόλτα στο μαλακό υπογάστριο της πόλης, είναι αρκετή για να παρατηρήσει κανείς τους εναπομείναντες χώρους προβολής ταινιών ερωτικού περιεχομένου, οι οποίοι παραμένουν ανοιχτοί σε πείσμα των καιρών.

Ρεπορτάζ: Νίκη Παπάζογλου

Μιας και η ένδοξη εποχή τους έχει παρέλθει ήδη από την δεκαετία που άνθισε η βιντεοκασέτα, οι 5 σήμερα από τους τουλάχιστον 35 που υπήρξαν κάποτε πέριξ της Ομόνοιας, μοιάζουν με ξεθωριασμένη αφίσα πολυπαιγμένης ταινίας...

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, πως στα ελάχιστα εξαντλημένα και αφυδατωμένα sex cinemas της Αθήνας, έχει προστεθεί τα τελευταία χρόνια κι ένα ακόμα που ακούει στο όνομα Adult Theater. Στο άνοιγμά του κάποιοι έκαναν λόγο για ένα ακόμα «τσοντοσινεμά», που off season, τόλμησε ένα καταδικασμένο εγχείρημα την ίδια στιγμή που η αντίθετη γνώμη μιλούσε για έναν καινοτόμο χώρο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, αρκετά διαφορετικό από τους συνήθεις.

Σε μια προσπάθεια διερεύνησης των αντικρουόμενων απόψεων, το newsbeast.gr πέρασε το κατώφλι του νέου αυτού ερωτικού σινεμά της πρωτεύουσας, με σκοπό να καταγράψει το «πεδίο δράσης» και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα του.

Το όνομά του ετυμολογικά σε παραπέμπει σε διασκέδαση ενηλίκων. Το editorial, στον ιστότοπό του, ξεκάθαρο, απευθυνόμενο «με εκτίμηση» στον αναγνώστη, όπως δηλώνει η υπογραφή στο τέλος του, σε ενημερώνει λεπτομερώς για την εμπειρία που πρόκειται να ζήσεις.

Βρίσκεται λίγο πιο κάτω από την Ομόνοια, σχετικά απομακρυσμένο από τις συνήθεις πιάτσες τέτοιου είδους χώρων. Το ραντεβού κλείστηκε για τις 9.00 το πρωί, ημέρα Πέμπτη, και όπως διευκρίνιστηκε εξ' αρχής από τον υπεύθυνο, ήταν επιβεβλημένο να έχουμε τελειώσει την ξενάγηση πριν τις 10:00, ώρα έναρξης της λειτουργίας του. Μας διαβεβαίωσαν βέβαια πως ο χώρος θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία ώστε να αποκομίσουμε την αίσθηση του κάθε επισκέπτη.

Διαβαίνοντας το κατώφλι αίσθηση προκαλεί, η διακόσμηση της εισόδου, τόσο διαφορετική από εκείνη των λοιπών απαρχαιωμένων χώρων, που σε περίπτωση που δεν γνωρίζει κανείς λεπτομέρειες για είδος των ταινιών που προβάλλονται μόνο δύο πράγματα θα σε προδιέθεταν. Το stand της εισόδου το οποίο διευκρινίζει πως η είσοδος επιτρέπεται αυστηρά στους άνω των 18 ετών καθώς και οι απαραίτητες προφυλάξεις που μοιράζονται στους επισκέπτες μαζί με το απόκομμα του εισιτηρίου, «στα πλαίσια μια γενικότερης εκστρατείας αφύπνισης περί της δημόσιας υγείας», όπως διευκρινίζουν οι υπεύθυνοι.

Στο ταμείο, παρέχονται υπηρεσίες γκαρνταρόμπας -μπορεί κανείς να αφήσει από το παλτό του μέχρι και την τσάντα του- αν έχει βέβαια. Όπως διευκρινίζεται άλλωστε και στην ιστοσελίδα του ερωτικού αυτού σινεμά, στον συγκεκριμένο χώρο δεν υπάρχει dress code.

«Τα πάντα είναι αποδεκτά αρκεί να σε κάνουν να νιώθεις άνετα και ελεύθερα… σκοπός άλλωστε είναι η περιήγηση να είναι όσο πιο χαλαρή και ευχάριστη γίνεται» συμπληρώνουν οι υπεύθυνοι. Στην διάθεση να προσφέρουν μια ευχάριστη περιήγηση οφείλεται ίσως και το οικονομικότερο εισιτήριο που προσφέρουν για τον γυναικείο πληθυσμό που επιθυμεί να επισκεφτεί τον χώρο αλλά και για τα ζευγάρια, αφού το δεύτερο μέλος επωφελείται μιας μικρής έκπτωσης.

Προχωρώντας προς την κεντρική αίθουσα παρατηρήσαμε πως ο χώρος ήταν διακοσμημένος με στοιχεία art deco και δομημένος με σύγχρονη αντίληψη και τεχνολογία καθώς και με νέα νοοτροπία από αυτήν που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε για την εν λόγω επιχειρηματική δραστηριότητα. Φιλοδοξία άλλωστε είναι να μυήσει τους επισκέπτες του στη νέα απενοχοποιημένη και εκλεπτυσμένη γενιά ερωτικών πολυχώρων. Η ειδοποιός διαφορά, όπως μας εξηγεί ο υπεύθυνος, έγκειται στην ξεχωριστή φιλοσοφία.

Αντιπροσωπεύοντας την νέα γενιά ερωτικών πολυχώρων το Adult Theater έχει τρία stages στα οποία μπορεί να περιηγηθεί κανείς με το ίδιο εισιτήριο. Προχωρώντας προς την κεντρική αίθουσα, βαδίζεις πάνω σε μια κόκκινη μοκέτα ώσπου αντικρίζεις μια βαριά βελούδινη κουρτίνα. Παραμερίζοντάς την, οδηγείσαι στον κυρίως χώρο. Ο φωτισμός είναι διακριτικός και λιγοστός, αποπνέοντας μια χαλαρωτική και αισθησιακή ατμόσφαιρα.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της αίθουσας καλύπτεται από μπλε βελούδινα κινηματογραφικά καθίσματα, ενώ δεξιά κι αριστερά της υπάρχουν σεπαρέ με διθέσιους καναπέδες. Στο βάθος συναντά κανείς τις «καμπίνες», στην γλώσσα τους, ιδιωτικής προβολής, όπου μπορεί να παρακολουθήσει την ταινία καθισμένος αναπαυτικά στον προσωπικό καναπέ του. Τα δωμάτια, με παρόμοιο χαμηλό φωτισμό και παροχές για την διασφάλιση των απαραίτητων συνθηκών υγιεινής, διαθέτουν εξαερισμό-κλιματισμό και είναι ντυμένα σε αποχρώσεις του κόκκινου και του μαύρου.

Βγαίνοντας από την κεντρική αίθουσα, παρατηρεί κανείς μια σκάλα που οδηγεί στον «εξώστη». Εκεί, εκτός από την δυνατότητα να παρακολουθήσει κάποιος την κεντρική προβολή, μπορεί και πάλι να απομονωθεί στις luxury ιδιωτικές καμπίνες. Εκείνο που διαφέρει είναι ότι οι καμπίνες του «εξώστη» είναι επενδυμένες με δέρμα και απευθύνονται σε όσους διατηρούν ξεχωριστές ερωτικές προτιμήσεις.

Η ιδιαιτερότητα τους είναι το μικρό παράθυρο που βρίσκεται εντός τους, το οποίο σου δίνει την δυνατότητα είτε να διασφαλίσεις την ιδιωτικότητά σου, τραβώντας την βαριά μαύρη κουρτίνα, είτε να μοιραστείς τις ιδιαίτερες στιγμές σου με τους «ενοίκους» του διπλανού δωματίου. Στο τέρμα του εξώστη υπάρχουν άλλοι δύο χώροι, ο ένας διαμορφωμένος σαν καθιστικό με ένα διακριτικό κρυφό φωτισμό στην απόχρωση του μωβ, και ο άλλος εντελώς dark.

Ξαναβγαίνοντας στο φουαγιέ, σχεδόν απέναντι από το ταμείο υπάρχει μια ακόμα σκάλα, καθόδου αυτή τη φορά η οποία σε οδηγεί στο υπόγειο. Παρατηρώντας της κατά την είσοδο, οι υπεύθυνοι μας ενημέρωσαν πως θα την κατέβουμε τελευταία. «Έτσι είναι ο κώδικας των χώρων αυτών. Όλα με την σειρά τους…» μας είπαν.

Μόλις πατήσεις και το τελευταίο σκαλοπάτι, εισέρχεσαι στον λαβύρινθο του dungeon. Ο ακόμη χαμηλότερος φωτισμός και ο μαύρος λαβύρινθος προσδίδουν στο χώρο ένα φετιχιστικό περιβάλλον που θυμίζει εκείνο ξένων ευρωπαϊκών χωρών. Η άγρια υφή στους τοίχους, οι παλαιοί ηλεκτρολογικοί πίνακες, τα ξύλα στην οροφή και το περίτεχνο «χιαστό», είναι τα στοιχεία που συμπληρώνουν την εικόνα του Dungeon.

«Η σκέψη μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα χώρο σε ευρωπαϊκά πρότυπα, διαφορετικό από όλους όσους υπάρχουν μέχρι στιγμής στην πόλη και απαλλαγμένο από την «αρνητική ταυτότητα» που είναι συνυφασμένη με τους χώρους του είδους αυτού. Εξ αρχής το μέλημά μας ήταν να φτιάξουμε έναν χώρο άνετο, καθαρό, ασφαλή, ποιοτικό και ταυτόχρονα φιλικό, ικανό να υποδεχτεί όχι μόνο τον ανδρικό πληθυσμό αλλά και τον γυναικείο καθώς και τα ζευγάρια. Άλλωστε, ο λόγος που θα επιλέξει να μας επισκεφτεί κάποιος είναι για να βιώσει μια εμπειρία μέσα σε μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, όχι για το ερωτικό υλικό που μπορεί να βρει οπουδήποτε σήμερα στο διαδίκτυο» μας ενημερώνει ο αρμόδιος.

Άλλωστε , όπως συμπληρώνει, στο Adult Theater, δεν υπάρχουν  «ταμπέλες» ερωτικών προτιμήσεων και δεν θα υπάρξουν ποτέ. «Ο χώρος είναι έτοιμος να δεχτεί τους επισκέπτες κάθε φύλου και ηλικίας που «αναζητούν» μια ξεχωριστή εμπειρία σε ένα περιβάλλον με διάχυτο ερωτισμό. Ουσιαστικά είναι σαν μια μορφή ψυχοθεραπείας, αφού δεν σου αφήνει περιθώρια να σκέφτεσαι κάτι άλλο όταν βρίσκεσαι εδώ. Η μόνη επιλογή που σου δίνει ο χώρος είναι να αφεθείς στον ερωτισμό που σου αποπνέει, βυθισμένος στα αναπαυτικά καθίσματα του. Χωρίς χρονικό περιορισμό στην ώρα παραμονής, ο χώρος συμβάλει στο να αποφορτίζεσαι από κάθε έννοια και πρόβλημα όταν βρίσκεσαι εντός του…».

Το Adult Theater λειτουργεί non stop, κάθε μέρα, όλη την εβδομάδα, από το πρωί στις 10.00 μέχρι το βράδυ στις 3.00, με το ωράριο να παρατείνεται έως τις 4:00 την Παρασκευή και το Σάββατο.

Με αρκετές αισθητικές διαφορές στο περιβάλλον από τα λοιπά σινεμά του χώρου, με facilities και παρουσία στον Ιντερνετ, το Adult Theater,  απέχει μακράν από την μέχρι τώρα εικόνα των «τσοντάδικων». Όπως διευκρινίζουν οι υπεύθυνοι «επιχειρώντας σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, είχαμε το σθένος να δημιουργήσουμε έναν χώρο που θα ταράξει για τα καλά τα νερά μιας παλιομοδίτικης αντίληψης για τα ερωτικά σινεμά, μιας αντίληψης που μας στοιχειώνει εδώ και πολλά χρόνια»…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

11
σχόλια
 1. avatar Niκος18

  Τέλειο

 2. avatar Niκος18

  Θα θελα

 3. avatar ΘάνοςΘ

  Ναξερες ποσό ψάχνω εκεί έναν οριμο που να φοράει​ δερμστινα

 4. avatar Γιώργος Κα

  Καμία γυναικια ύπαρξη θα δούμε στο σινεμά
  θέλω πάρα πολύ να δω και να την χορτασω

 5. avatar Κώστας -Μαρία

  Δεν λέω πολύ ωραία διακόσμηση αλλά καλό θα ήταν να μην επιτρέπουν την είσοδο σε όποιον νανε
  πραγματικά είδαμε τη σαρα και τη μαρα ειδικά αθιγγανους και άραβες
  φύγαμε σχεδόν αμέσως
  καλό θα ήταν να το προσέξει αυτό η διοίκηση του σινεμά γιατί κατά τα άλλα ήταν πολύ ωραία εμπειρία και θα θέλαμε να το ξανακάνουμε

  1. avatar Γιώργος Κα

   Θα είμαι το Σάββατο στο σινεμά αν θέλετε περάστε μια βόλτα κατα τις 12μμ

 6. avatar hamann66

  ειμαστε ζευγαρι και επισκεφθηκαμε τον χωρο οπου περασαμε πολυ ομορφα στο υπογειο με αρκετους θεατες..δεν μας ενοχλησε κανεις παρα μονο οταν τους ζητηθηκε...πολυ ωραια εμπειρια για ζευγαρι...το συνηστουμε ανεπιφυλακτα...Νικος-Ξενια

  1. avatar Γιώργος Κα

   HAMANN66 καλησπέρα αν θέλετε έναν ακόμα άνδρα θα είμαι στο σινεμά στης 9-06-18 και ώρα 12μμ γιατί τόσο καιρό που πηγαινω δεν έχω συναντήσει ζευγάρι

   1. avatar Κωστας Μαρια

    Εμείς ζευγάρι είμαστε που μας αρέσει να κάνουμε τής φαντασιώσεις μας πραγματικότητα αλλά είδαμε πάρα πολλούς ξένους εκεί την μια και μοναδική φορά που το δοκιμάσαμε και σαν εμάς είναι πάρα πολλά άλλα ζευγαράκια οπότε μη σου κάνει εντύπωση που δεν βλέπεις ζευγάρια φίλε μου

 7. avatar mytpamf

  Το θεατρο τετοιου τυπου, εδω και 40 χρονια στο Αμβουργο ειναι οτι λεει η λεξη, βγαινει μια στη σκηνη κ ζηταει παρτενερ για σεξ. Το ιδιο και με ανδρα

 8. avatar Γιώργος Φαροφύλακας

  Χαχαχα . Μάλλον κάτι τέτοιο είχε στο μυαλό της η Σαπφώ Νοταρά όταν έλεγε: "εδώ μέσα γίνονται Σόδομα και Γόμορρα" ..!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει