Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πύρινο μέτωπο στη Βόρεια Εύβοια καίγοντας δεκάδες χιλιάδες στρέμματα γης και ανθρώπινες περιουσίες.

«Το βράδυ κάηκαν 100.000 στρέμματα γης, κάηκε ολοσχερώς η Δημοτική Ενότητα Νηλέως. Ο κόσμος είναι σε απόγνωση. 300 και πλέον κατοικίες έχουν γίνει στάχτη. Η χειρότερη μέρα στην ιστορία του δήμου μου», ανέφερε ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας κ. Γιώργος Τσαπουρνιώτης στο Mega.

«Έπρεπε να πιαστεί το μέτωπο των Αμελάντων, μόλις ξέφυγε η φωτιά στο βουνό και γύρισε προς το Αιγαίο όλοι το περιμέναμε… οι παλιοί ξέρουνε το ίδιο έγινε το 1977. Σήμερα είναι χειρότερα και από τότε» σημείωσε.

Φωτιά στην Εύβοια: «Η φωτιά θα φτάσει στη Χαλκίδα και την Ιστιαία, θα καούν και άνθρωποι»

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην προσπάθεια των κατοίκων να σώσουν τις περιουσίες τους.

«Ο κόσμος ο απλός πολεμούσε όλη τη νύχτα να σώσει τις περιουσίες του, μάταια. Η μάχη ήταν άνιση, η φωτιά έκαιγε τα πάντα στο πέρασμά της. Το βράδυ ζήσαμε έναν εφιάλτη ζωντανό. Να βλέπεις ανθρώπους κρεμασμένους πάνω στις στέγες και το σπίτι να φλέγεται και να μην κατεβαίνουν κάτω» ανέφερε.

«Μιλάμε για πάνω από 100-110 χιλιάδες στρέμματα. Αν προσθέσουμε και τα νούμερα των προηγούμενων ημερών είναι 200 χιλιάδες στρέμματα. Αν συνεχίσουμε να έχουμε την ίδια αντιμετώπιση η φωτιά θα φτάσει στη Χαλκίδα και την Ιστιαία, θα καούν και άνθρωποι. Οι άνθρωποι δεν φεύγουν. Φεύγουν οι ευπαθείς και οι ηλικιωμένοι, και οι υπόλοιποι μένουν εκεί, στο μέτωπο. Οι άνθρωποι ήταν μαζί μας και στην Κεράμια, και στην Αγία Άννα. Οι άνθρωποι πάλευαν μόνοι τους να σώσουν ό,τι μπορούσαν» πρόσθεσε.

«Δεν έχει γίνει σωστή αντιμετώπιση. Τι να πιάσουμε με 30 πυροσβέστες, 100 χιλιόμετρα περίμετρο φωτιά; Η φωτιά δεν έχει σταματημό, αν δεν συνδράμουν εναέριες και επίγειες δυνάμεις Θα καεί όλο το νησί. Αν δεν ρίξουν εναέριες και επίγειες δυνάμεις θα φτάσει στη Χαλκίδα και την Ιστιαία. Ήδη το 1/3 του νησιού έχει καεί.», τόνισε.