Νέο διαδικτυακό σεμινάριο από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου

Αφορά την ορθή διαχείριση από τους ανήλικους των προσωπικών δεδομένων στο Facebook


ΕΛΛΑΔΑ
1:15
11/12/2014
Νέο διαδικτυακό σεμινάριο από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου
loading

Ένα νέο διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών στο Facebook δημιούργησε η δράση ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

Σύμφωνα με περυσινή διαδικτυακή έρευνα του Saferinternet.gr, το 61% των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων ανέφεραν πως παρόλο που οι ανήλικοι θεωρούν, ότι ελέγχουν τον χώρο τους, το 65,6% αυτών δηλώνουν, ότι δεν γνωρίζουν την έννοια της ιδιωτικότητας. Το παραπάνω γεγονός θεωρείται ιδιαίτερα ανησυχητικό, με δεδομένο ότι οι ανήλικοι επικοινωνούν κυρίως μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι περισσότεροι ανήλικοι δεν γνωρίζουν να χρησιμοποιούν τις ρυθμίσεις ασφαλείας στο Facebook και τις άλλες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, ενώ όταν βρεθούν μπροστά σε ένα ψεύτικο προφίλ ή μια φωτογραφία που τους προσβάλλει, δεν γνωρίζουν πώς να τα αναφέρουν. Πρόβλημα για την προστασία της ιδιωτικότητας αποτελεί και το γεγονός ότι οι ανήλικοι δεν κρατούν απόρρητους τους κωδικούς τους.

Το νέο σεμινάριο με τίτλο «Βασικές συμβουλές σχετικά με την ορθή διαχείριση των προσωπικών μας δεδομένων στο Facebook» διάρκειας επτά λεπτών ασχολείται με τα εξής θέματα: πολιτική απορρήτου και όροι χρήσης, οι, φίλοι ή γνωστοί «άγνωστοι» στο Facebook, η διατήρηση του ελέγχου του προφίλ, η αναφορά ανάρμοστης συμπεριφοράς, ο έλεγχος των εφαρμογών, ο περιορισμός των δημόσιων πληροφοριών στο Facebook, η δημοσίευση φωτογραφιών και η απενεργοποίηση και διαγραφή ενός λογαριασμού.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει