Αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες του οχηματαγωγού πλοίου «europalink»

Είχε προσκρούσει σε νησίδα πλησίον της Κέρκυρας


ΕΛΛΑΔΑ
8:18
21/09/2014
Αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες του οχηματαγωγού πλοίου «europalink»
loading

Στο λιμάνι της Κέρκυρας παραμένει το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «europalink» με σημαία Ιταλίας, το οποίο στη διάρκεια της νύχτας υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες προσέκρουσε στη νησίδα «Περιστέρες» βορειοανατολικά του νησιού, με αποτέλεσμα να υπάρξει ελεγχόμενη εισροή υδάτων στο λεβητοστάσιο του.

Από την πρόσκρουση του πλοίου δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, ενώ στο λιμάνι της Κέρκυρας αποβιβάστηκαν με ασφάλεια όλοι οι επιβάτες και θα προωθηθούν στον προορισμό τους, πιθανόν με άλλο πλοίο της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Δύτες με το πρώτο φως της ημέρας θα καταδυθούν στα ύφαλα του πλοίου προκειμένου να εκτιμήσουν το μέγεθος της ζημιάς του, ενώ η απάντληση των υδάτων αυτή τη στιγμή γίνεται με αντλίες.

Στο «europalink» αναμένεται να απαγορευθεί ο απόπλους από το λιμεναρχείο της Κέρκυρας μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και σχετικής βεβαίωσης πιστοποιητικού ασφαλείας από το νηογνώμονα του πλοίου.

Το «europalink» που μετέφερε 692 επιβάτες, 70 μέλη πληρώματος και 306 ΙΧ αυτοκίνητα, πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Αγκόνα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει