Οι καταγγελίες που άρχισαν να πέφτουν «βροχή» για σκηνοθέτες και ηθοποιούς έχουν κλυδωνίσει τον καλλιτεχνικό χώρο, με τον ασκό του Αιόλου να έχει ανοίξει.

H Σοφία Μπεκατώρου αποφάσισε να μιλήσει και να καταγγείλει πως ήταν θύμα βιασμού και έτσι έγινε η αρχή προκειμένου αρκετές ακόμη αθλήτριες να μιλήσουν για περιστατικά σεξουαλική κακοποίησης, ενώ σύντομα το «τσουνάμι» των καταγγελιών έφτασε στον καλλιτεχνικό χώρο.

Σήμερα μάλιστα έγινε γνωστό πως κατατέθηκε η πρώτη μήνυση κατά γνωστού σκηνοθέτη για σεξουαλική κακοποίηση, ο οποίος πλέον βρίσκεται στο μικροσπόπιο της δικαιοσύνης.

Το σοκαριστικό της συγκεκριμένης υπόθεσης είναι πως ο μηνυτής κατήγγειλε ότι οι πράξεις σεξουαλικής κακοποίησης έγιναν όταν ο ίδιος βρισκόταν στην ηλικία των 15 ετών, πριν από 15 χρόνια.

Η καταγγελία για Κιμούλη από τη Ζέτα Δούκα για σωματική και λεκτική βία

Η πρώτη καταγγελία, η οποία δεν είναι σεξουαλικής φύσεως, ήρθε από την ηθοποιό Ζέτα Δούκα, η οποία σε τηλεοπτικής της συνέντευξη κατήγγειλε πως έχει υποστεί σωματική και λεκτική βία από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη, Γιώργο Κιμούλη.

«Συνάντησα μια απίστευτης έντασης ψυχολογική και λεκτική βία εντός και εκτός σκηνής, με εξάρσεις, περιστατικά θυμού, απαξίωσης, ειρωνείας σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Πάνω στη σκηνή έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου να προκαλέσει στον άλλον ένα βραχυκύκλωμα για να τα χάσει.

Ένα βράδυ, όταν καιγόταν η Αθήνα με τα γεγονότα για τον Γρηγορόπουλο, έστειλε έναν συνάδελφο να μου πει να βγω στη σκηνή και να πω ότι ακυρώνεται η παράσταση. Όταν πήγα να τον ρωτήσω γιατί δεν το λέει αυτός ως επικεφαλής, με έβρισε, με κλότσησε και είπε: ΟΚ, πάμε τρίτο κουδούνι», ανέφερε μεταξύ άλλων η ηθοποιός.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Κιμούλης απάντησε με αγωγή και μήνυση, αναφέροντας: «Όσα είπε είναι απαράδεκτα και ψευδή και έχω ήδη κινηθεί νομικά κάνοντας αγωγή και μήνυση».

Εκτός από την Ζέτα Δούκα, ο Φάνης Παυλόπουλος και η Κατερίνα Γερονικολού προχώρησαν και εκείνοι σε καταγγελίες κατά του ηθοποιού και σκηνοθέτη για κακή συμπεριφορά.

Οι σοκαριστικές μαρτυρίες από Τζένη Μπότση και Αγγελική Λάμπρη για γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη

Μετά τον σάλο που ξέσπασε από τις καταγγελίες της Ζέτας Δούκα, ήρθαν και εκείνες για ακόμη έναν γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη.

Συγκεκριμένα η Τζένη Μπότση, η Αγγελική Λάμπρη και η Λουκία Μιχάλα κατήγγειλαν ότι έπεσαν «θύματα πράξεων γενετήσιου χαρακτήρα από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη».

Οι τηλεοπτικές συνεντεύξεις της Τζένης Μπότση και της Αγγελικής Λάμπρη συγκλόνισαν, καθώς περιέγραψαν με κάθε σοκαριστική λεπτομέρειας τα όσα υποστηρίζουν πως βίωσαν.

«Ένιωσα πολύ κοντά την ανάσα του, τον είδα να αυτοϊκανοποιείται», ανέφερε η Τζένη Μπότση, ενώ η Αγγελική Λάμπρη είπε: «ήμουν εγκλωβισμένη, ολοκλήρωσε την σεξουαλική πράξη μόνος του».

«Έμπαινε στο καμαρίνι μου και ουρούσε επιδεικτικά στον νιπτήρα μου»

Η συνέχεια στο ντόμινο των καταγγελιών δόθηκε από την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, την Πηνελόπη Αναστασοπούλου και τη Λένα Δροσάκη.

Οι τρεις ηθοποιοί ζήτησαν τη διαγραφή γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη από το Σωματείο τους, καθώς καταγγέλλουν πως ο εν λόγω συνάδελφός τους προέβη σε πράξει που προσέβαλαν τη γενετήσια αξιοπρέπειά τους.

Από τα γεγονότα που φέρεται να έγιναν -σύμφωνα με τις καταγγελίες των ηθοποιών- και προκαλούν αποτροπιασμό είναι αυτό που εξιστόρησε η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους.

«Αρκετές φορές εισερχόταν στο καμαρίνι μου, ενώ βρισκόμουν μέσα σε αυτό με κλειστή την πόρτα, κατέβαζε το παντελόνι του και ουρούσε επιδεικτικά στον νιπτήρα του καμαρινιού μου, ο οποίος βρισκόταν ακριβώς πίσω από εκεί που καθόμουν (σημειώνω ότι ο ίδιος είχε τουαλέτα στο δικό του καμαρίνι).

Ο καταγγελλόμενος με παρενοχλούσε και εκτός θεάτρου με διάφορους τρόπους, όπως παρακολουθώντας με και προκαλώντας μου μια συνεχή ανησυχία που έφτανε πολλές φορές στα όρια του τρόμου. Δεν ήξερα ποια θα ήταν η επόμενη κίνησή του», ανέφερε μεταξύ άλλων η γνωστή ηθοποιός.

«Ήμουν 19 χρονών, με κακοποίησε σεξουαλικά και ήταν σαδιστικά αυταρχικός»

Καταγγελία – σοκ έκανε ένας ηθοποιός για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη το 2005, όταν ο ίδιος ήταν σε ηλικία 19 ετών, από γνωστό και κοινωνικά διακεκριμένο σκηνοθέτη.

Ο Νίκος Σ. μίλησε στο 2020mag.gr για την εμπειρία που είχε στα 19 του, το 2005, όταν και ήθελε να ασχοληθεί με τον κόσμο του θεάτρου. Στην καταγγελία που κάνει ο ίδιος διευκρινίζει ότι ούτε τα στοιχεία του, αλλά ούτε και αυτά του θύτη του επιθυμεί να δημοσιοποιηθούν, καθώς θα το κάνει ο ίδιος στην Δικαιοσύνη στην οποία θα καταφύγει άμεσα, όπως αναφέρει.

Η περιγραφή του προκαλεί σοκ: «Πήγα στο σπίτι του και χτύπησα το κουδούνι, περιμένοντας να μου ανοίξει ο ίδιος. Μου άνοιξε, όμως, ένα νέο παιδί σε ηλικία, λίγο μεγαλύτερος από εμένα. Ξαφνιάστηκα και μ’ έπιασε μεγαλύτερο άγχος απ’ ό,τι ήδη είχα, γνωρίζοντας ότι δεν θα έλεγα το μονόλογο μόνο μπροστά σ’ ένα σπουδαίο σκηνοθέτη. Τώρα θα είχα και κοινό… “Που είναι ο τάδε;” ρωτάω με συστολή. Μου λέει “είναι στο μπάνιο, θα έρθει. Πέρασε”. Μπήκα, καθίσαμε στον καναπέ, μιλήσαμε κανά 5λεπτο και περιμέναμε το σκηνοθέτη. Και ξαφνικά εμφανίζεται μπροστά μας ημίγυμνος, φορώντας μόνο μία πετσέτα. Ξαφνιάστηκα».about:blank

Και συνεχίζει: «εκείνος ξεκίνησε να χαϊδεύει τα γεννητικά του όργανα πάνω από την πετσέτα και να μου κάνει κι έναν πρόλογο ότι ένας ηθοποιός καλείται να παίξει δύσκολους ρόλους». Λέει επίσης: «με ρώτησε τι εμπειρίες έχω, αν έχω κάνει σεξ, αν έχω κάνει στοματικό έρωτα. Εγώ ήμουν τότε 19 ετών και μου ήταν πολύ δύσκολο να μιλήσω για τη σεξουαλική μου ζωή. Δεν είχα άλλωστε και αυτές τις εμπειρίες που μου ζητούσε να του πω. Ούτε μπορούσα να απαντήσω σε όλες αυτές τις ερωτήσεις, που έρχονταν η μία μετά την άλλη καταιγιστικές».

Η συγγνώμη του Χαϊκάλη για την καταγγελία της Ηλιάνας Αραβής

Για την καταγγελία της ηθοποιού Ηλιάνας Αραβή μίλησε ο Παύλος Χαϊκάλης, ο οποίος αναγνωρίζοντας ότι αναφέρεται σε αυτόν (σ.σ. δεν τον κατονόμασε) αποφάσισε να παρουσιάσει και τη δική του πλευρά.

Κατά την παρουσία του στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα» του OPEN, όπου είχε γίνει η σχετική καταγγελία το Σάββατο, ο ηθοποιός ζήτησε συγγνώμη τόσο από την κοπέλα όσα κι από τους γονείς, ενώ παραδέχτηκε ότι ήταν ερωτευμένος.

«Χθες άκουσα όσα κατήγγειλε η Ηλιάνα, την οποία είχα μαθήτρια και δεν ήθελα να κρυφτώ πίσω από το δάχτυλο μου αλλά ούτε και να ακυρώσω τα λεγόμενα της», ανέφερε αρχικά ο Παύλος Χαϊκάλης και συνέχισε:about:blank

«Αυτά που παραδέχθηκε είναι σωστά και δεν ακυρώνω καθόλου τον λόγο της. Ήμουν ερωτευμένος μαζί της. Το ήξερε το ενδιαφέρον μου, το έδειχνα με έναν διακριτικό τρόπο αλλά απέφευγε την προσέγγιση μου. Ήταν πάντοτε κυρία απέναντι μου.

Είμαι όμως και αρσενικό παλιάς κοπής οπότε, όταν μια γυναίκα μου λέει το όχι, εγώ επιμένω.

Ζητώ δημόσια συγγνώμη από την Ηλιάνα Αραβή, τον πατέρα και τη μητέρα της εάν υπερέβαλα, αλλά ενδιαφερόμουν για αυτή την κοπέλα».