Το ενδεχόμενο να ανοίξουν πρώτα τα δημοτικά σχολεία και μετά τα γυμνάσια και τα Λύκεια εξετάζουν οι λοιμωξιολόγοι και η κυβέρνηση.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στο Mega ο πρύτανης ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος, για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, τόνισε ότι όλα θα κριθούν τις επόμενες 15 μέρες και με βάση την εξέλιξη της πανδημίας.

Εκτίμησε ότι αν συνεχιστεί η πτωτική πορεία των κρουσμάτων και δεν έχουμε έξαρση στις γιορτές θα μπορέσουμε να πάμε σε άνοιγμα σχολείων αρχές Ιανουαρίου και σε σταδιακή χαλάρωση των μέτρων. «Στο χέρι μας είναι να τηρούμε τα μέτρα και να αποφευχθεί τρίτο κύμα πανδημίας» κατέληξε ο κ. Δημόπουλος.

Χθες ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής, Νίκος Σύψας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «στις 7 Ιανουαρίου θα είμαστε σε θέση να ανοίξουν τουλάχιστον τα δημοτικά», αρκεί να τηρήσουμε τα μέτρα. «Τρέμουμε την πίεση στο σύστημα υγείας. Αν τα νούμερα είναι καλύτερα και έχουν πτωτική τάση, τότε θα ανοίξουμε τα σχολεία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το άνοιγμα των σχολείων ρωτήθηκε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών (14/12) και ο Στέλιος Πέτσας. «Έχουμε μείνει στην αρχική ημερομηνία, που έχουμε ανακοινώσει, την 7η Ιανουαρίου. Αυτή είναι η πρόθεσή μας και προχωράμε προς τα εκεί» απάντηση.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής, Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, είπε για το άνοιγμα των σχολείων ότι είναι άμεση προτεραιότητα γιατί τα παιδιά βρίσκονται αρκετό καιρό μακριά από τον φυσικό τους χώρο. Επανέλαβε ότι τα σχολεία έκλεισαν γιατί υπήρξε διασπορά μεταξύ των γονέων και όχι γιατί τα παιδιά μεταδίδουν τον ιό.

Η τηλεκπαίδευση θα σταματήσει για τις γιορτές στις 23 Δεκεμβρίου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.