Την ανανεωμένη ιστοσελίδα της, αλλά και έναν νέο ιστοχώρο με το όνομα «Ψηφιακή Αλάνα» παρουσίασε σε μαθητές η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με το σύνθημα «Ναι στο διαδίκτυο, αλλά με ασφάλεια». Το παρών έδωσαν και οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας και Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Η ιστοσελίδα cyberkid.gov.gr, δημιουργήθηκε για την ενημέρωση παιδιών ηλικίας μέχρι 12 ετών, καθώς και των γονέων τους, σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Παράλληλα, όμως η Δίωξη δημιούργησε και την «Ψηφιακή Αλάνα», όπου τα παιδιά θα μπορούν να παίζουν παλιά παιχνίδια, όπως ο «Γκρινιάρης», αλλά και νέα . Ο συγκεκριμένος ιστοχώρος είναι το νέο στοιχείο της ιστοσελίδας. Τα παιδιά που βρέθηκαν στην εκδήλωση είχαν μάλιστα την ευκαιρία να δοκιμάσουν την «Ψηφιακή Αλάνα».

«Το ίντερνετ είναι σημαντικό για τη νέα γενιά, αλλά πρέπει να χρησιμοποιείται με ασφάλεια. Δημιουργήσαμε έναν διαδικτυακό χώρο για να παίζουν με ασφάλεια τα παιδιά χωρίς κίνδυνο από παιδόφιλους ή άλλους που αποτελούν κίνδυνο για τα παιδιά», ανέφερε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

Ο διοικητής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, σε δηλώσεις του, γνωστοποίησε ότι υπάρχει ιστοσελίδα, που προσφέρει παιχνίδι σε παιδιά, ζητώντας τους να ντύσουν κούκλες, για την οποία υπάρχουν ήδη έξι περιπτώσεις παιδιών που έχουν παρενοχληθεί κι έχουν σχηματιστεί έξι δικογραφίες, και τόνισε ότι οι γονείς, εάν αντιληφθούν περίπτωση παρενόχλησης σεξουαλικής ή άλλης των παιδιών τους στο διαδίκτυο, πρέπει άμεσα να καλέσουν το 11012 για να ενημερώσουν την αστυνομία.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.