Μία καθηγήτρια σε ΕΠΑΛ του Υμηττού κατηγορείται ότι αρνήθηκε να φορέσει μάσκα μέσα στην τάξη, με τον διευθυντή του σχολείου να καταθέτει μήνυση εναντίον της, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψή της. Μάλιστα, η ίδια φέρεται να εξέφρασε την πρόθεσή της να μην πάρει προθεσμία και να δικαστεί.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά τις προηγούμενες ημέρες, είχαν προηγηθεί συστάσεις, αλλά και η εντολή του προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να απομακρυνθεί η συγκεκριμένη καθηγήτρια από την τάξη, αφού αρνείται να τηρήσει τους υγειονομικούς κανόνες που έχουν καθοριστεί από τον ΕΟΔΥ.

Για τα όσα συνέβαιναν μέσα στην τάξη με τη συγκεκριμένη εκπαιδευτικό μίλησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open ένας μαθητής της Γ’ Λυκείου του συγκροτήματος του Υμηττού και πρόεδρος του 15μελους.

Όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, η καθηγήτρια αυτή, εκτός από το ότι αγνοούσε τους μαθητές της, όταν της ζητούσαν να φορέσει μάσκα, γιατί αγωνιούσαν για τα συγγενικά τους πρόσωπα και γενικότερα για τις ευπαθείς, εκείνη όχι μόνο αρνούνταν, αλλά τους τιμωρούσε όσους τις έκαναν τις σχετικές συστάσεις, βάζοντάς τους απουσίες.

«Εγώ δεν είχα θέμα προσωπικά με την καθηγήτρια, ή τα παιδιά στην τάξη μου. Πολλά παιδιά της Β’ Λυκείου μου έλεγαν πολλά σχόλια γι’ αυτό: ότι της έλεγαν ότι την παρακαλούσαν να φορέσει μάσκα, γιατί είχαν κι ευπαθείς ομάδες στα σπίτια τους. Οι γονείς έκαναν καταγγελίες, ο διευθυντής έκανε μήνυση και εγώ ως πρόεδρος του 15μελούς μίλησα με τον διευθυντή και μου είπε ότι περιμένει απάντηση από τη Δευτεροβάθμια».

Όπως αναφέρθηκε, η εν λόγω εκπαιδευτικός -σύμφωνα με τα όσα του μεταφέρθηκαν από τη Β’ Λυκείου- φέρεται να έλεγε στους μαθητές «ότι δεν πιστεύει στον κορονοϊό και στη μάσκα. Τα παιδιά της έλεγαν “δεν μπαίνουμε στην τάξη, αν δεν βάλεις μάσκα” και εκείνη έλεγε “‘όχι” και εκείνη τους έβαζε απουσίες».

Ο μαθητής ξεκαθάρισε ότι δεν γνωρίζει εάν είχαν και άλλοι καθηγητές πρόβλημα με τη συνάδελφό τους και τόνισε πως όλοι οι εκπαιδευτικοί που έχει φορούν τη μάσκα τους κανονικά, κάνοντας ό,τι προβλέπεται. Μάλιστα, τόνισε πως μακάρι η συγκεκριμένη καθηγήτρια να γυρίσει, αναθεωρόντας τη στάση της για τη μάσκα. «Χρειάζομαι οπωσδήποτε μία φιλόλογο, γιατί δίνω Πανελλήνιες».

Η καθηγήτρια διδάσκει Νεοελληνική Γλώσσα, Έκθεση, Λογοτεχνία.

Δείτε το ρεπορτάζ του Open: