Αντιμέτωπη με δύο κρούσματα κορονοϊού βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες η Βουλή των Ελλήνων, τα οποία όμως δεν αφορούν βουλευτές αλλά υπαλλήλους. Σύμφωνα με πληροφορίες το βράδυ της Παρασκευής διαπιστώθηκε θετικός για SARS nCOV2 συμπτωματικός εργαζόμενος στη Βουλή (σε υπηρεσία η οποία στεγάζεται σε  κτήριο εκτός του κεντρικού Μεγάρου) που βρισκόταν σε καθεστώς τηλεργασίας όλη την προηγούμενη εβδομάδα.

Χθες Σάββατο, διαπιστώθηκε θετικό ακόμα ένα άτομο – υπάλληλος του Κοινοβουλίου, το οποίο έχει οικογενειακή σχέση με το προηγούμενο (επίσης εργαζόμενη σε κτίριο εκτός Μεγάρου).

Από το ιστορικό τους πιθανολογείται ισχυρά η επιμόλυνση τους σε κοινωνική εκδήλωση προ εβδομάδος. Η ιχνηλάτηση των επαφών του δεύτερου κρούσματος εντός της Βουλής ανέδειξε 13 επαφές, εκ των οποίων οι 4 αξιολογήθηκαν ως στενές, στις οποίες δόθηκαν οδηγίες σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για να παραμείνουν κατ’ οίκον για 14 ημέρες και για ενεργή παρακολούθηση της υγείας τους.

Αντίστοιχα δόθηκαν οδηγίες και στις υπόλοιπες 9 χαμηλού κινδύνου επαφές. Να επισημανθεί ότι όλες οι επαφές είχαν ελεγχθεί κατά το διάστημα μεταξύ 13 –  15 Οκτωβρίου με PCR κατά τον προληπτικό έλεγχο στην Βουλή των Ελλήνων και ήταν αρνητικοί.

Επιπροσθέτως διενεργήθηκε σήμερα σε όλες τις επαφές rapid test αντιγόνου για νέο κορονοϊό, το αποτέλεσμα των οποίων ήταν επίσης αρνητικό για όλους. Συμπληρωματικά προγραμματίζεται επαναληπτικός έλεγχος με PCR την ερχόμενη εβδομάδα σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ, ενώ το πρωί διενεργήθηκε απολύμανση στο περιφερειακό κτήριο της Βουλής, στο οποίο εργαζόταν το δεύτερο κρούσμα.