Στα 391 είναι τα κρούσματα σήμερα 9/10 που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα, όπως τα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση έχουν καταγραφεί ένας νέος θάνατος το τελευταίο 24ωρο.

Από αυτά τα 56 συνδέονται με γνωστές συρροές και 36 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 21.772, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

98 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 237 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 431 θανάτους συνολικά στη χώρα.

Συναγερμός σε εταιρεία μπαχαρικών στο Ρέντη – Εντοπίστηκαν 13 κρούσματα

Δεκατρία θετικά κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε εταιρία μπαχαρικών στο Ρέντη, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, το Σαββατοκύριακο ένιωσε αδιαθεσία ένας υπάλληλος και την Δευτέρα έγιναν τεστ στα οποία βρέθηκαν θετικά 13 άτομα.

Η εταιρεία έχει ενημερώσει τον ΕΟΔΥ και έχει αναστείλει την λειτουργία της από την Τετάρτη, με τα 50 άτομα της παραγωγής να βρίσκονται στα σπίτια τους σε καθεστώς καραντίνας ενώ συνεχίζονται τα τεστ.

Πρεμιέρα σήμερα για τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας για τον κορονοϊό – Τα 4 επίπεδα που περιλαμβάνει

Ενεργοποιείται σήμερα ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορονοϊό από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Η παρουσίαση θα γίνει στις 6 το απόγευμα στην τακτική ενημέρωση για την εξέλιξη της Covid-19 στη χώρα.

Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Όπως εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς, ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορονοϊό περιλαμβάνει 4 επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας:

  • Επίπεδο 1: ετοιμότητας,
  • Επίπεδο 2: επιτήρησης,
  • Επίπεδο 3: αυξημένης επιτήρησης και
  • Επίπεδο 4: αυξημένου κινδύνου.

Αυτό που δεν θα γίνει σήμερα είναι η ανακοίνωση νέων μέτρων όπως είπε κατηγορηματικά το πρωί της Παρασκευής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Οι πέντε περιοχές στην Αττική που είναι στο κόκκινο

Πέντε περιοχές στην Αττική είναι στο «κόκκινο» λόγω κορονοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Open πρόκειται για πέντε δήμους που εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα.

Πρόκειται για τους δήμους:

  • Αθηναίων,
  • Πειραια,
  • Ιλίου,
  • Αχαρνών και
  • Περιστερίου.

«Έχω άγχος πώς θα βγάλουμε το χειμώνα – Η μάσκα να γίνει κάτι σαν το πορτοφόλι»

«Ο κόσμος έχει κουραστεί. Υπάρχει σε όλους μια αγωνία, υπάρχει ένα άγχος. Η αλήθεια είναι ότι θα πρέπει η μάσκα να γίνει κάτι σαν το πορτοφόλι, που έχουμε καθημερινά. Θα πρέπει να είναι ένα αντικείμενο το οποίο έχουμε πάντα μαζί μας και το χρησιμοποιούμε».

Τα παραπάνω τόνισε ο παθολόγος λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο ΘΕΜΑ 104.6, τασσόμενος υπέρ της χρήσης μάσκας σε όλους τους χώρους.

Σημείωσε ότι αυτό πρέπει να γίνει με πειθώ και η μάσκα να εκληφθεί από τους πολίτες ως ένα σύνεργο για την προστασία και όχι με μέτρα επιβολής. Τόνισε μάλιστα ότι ο κόσμος έχει κουραστεί, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και γενικότερα. Για τη χρησιμότητα της μάσκας επισήμανε ότι χρειάζεται όχι μόνο λόγω του κορονοϊού, αλλά και για να αποφύγουμε λοιμώξεις από άλλες εποχιακές γρίπες.

Δεν έκρυψε δε την ανησυχία του για το επόμενο διάστημα όσον αφορά στην πανδημία. «Έχω άγχος πώς θα βγάλουμε το χειμώνα», είπε. Για το Σύστημα Υγείας είπε ότι πρέπει να υπάρξει συντονισμένη προσπάθεια και να δοθεί βάρος στα προβλήματα που υπάρχουν στα νοσοκομεία όπως είναι η έλλειψη προσωπικού και οι παλιές υποδομές και να διορθωθούν.

Σχετικά με την αγωγή που λέγεται ότι έλαβε ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ο κ. Λαζανάς, είπε το φάρμακο που του χορηγήθηκε, όπως λένε οι θεράποντες ιατροί του, είναι ένα κοκτέιλ που προς το παρόν δεν έχει λάβει άδεια κυκλοφορίας.

Για το εμβόλιο, εξήγησε ότι λαμβάνονται αντισώματα, ενώ με την ειδική βιοτεχνολογία και έχουν μεγαλύτερη δραστικότητα.

*Η φωτογραφία είναι αρχείου

Ειδήσεις σήμερα:

Χρυσή Αυγή: Τη Δευτέρα τελικά η απόφαση για τα ελαφρυντικά

Τραγωδία με νεκρό 9χρονο παιδί στην Αχαΐα – Ξεψύχησε στο σχολείο

Θρίλερ στο Μενίδι: Άνδρας βρέθηκε νεκρός

Επιστολή Βέμπερ στην Ευρωβουλή: «Λάβετε τα μέτρα σας για τον Γιάννη Λαγό»

Λαμία: 15χρονος μαθητής έπαθε ανακοπή στο προαύλιο του σχολείου

Κοντονής: «Δεν με έχει ενημερώσει κάποιος για τη διαγραφή μου από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Φωτογραφίες από τις συμπλοκές και τα χημικά μέσα και έξω από εμπορικό κέντρο μετά τα επεισόδια στο υπουργείο Παιδείας

Καταγγελία 16χρονης για παρενόχληση από 30χρονο οδηγό λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη

Το ιστορικό brand στο χώρο της φωτογραφίας που καταργείται

O ΕΦΕΤ ανακαλεί μέλια – Τι έδειξαν οι έλεγχοι

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία και οι φωτογραφίες άνδρα που κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο