Στη σύλληψη του πατέρα, που σήμερα το πρωί βιαιοπράγησε σε βάρος εκπαιδευτικού του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές των Χανίων μετά και από την κατάθεση μήνυσης σε βάρος του από το θύμα της επίθεσης.

Για το περιστατικό που συνέβη το πρωί στην αυλή του σχολείου και υπήρξε η σύλληψη -σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ- εξέδωσε σχετική ανακοίνωση ο σύλλογος διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου, ενώ σε κοινή τους ανακοίνωση, οι διευθυντές όλων των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Χανίων καταδικάζουν το συμβάν, ζητώντας προστασία από τέτοιου είδους περιστατικά.

Ο συγκεκριμένος γονέας μίλησε στο Mega για την πράξη του, εξηγώντας πως έγινε το περιστατικό.

«Πάει να μπει ο γιος μου μέσα εκεί που ήταν τα άλλα παιδάκια με τις μάσκες και τον αρπάζει ο καθηγητής και του λέει πάρε μάσκα. Και του λέει το παιδί μου εγώ δε θέλω μάσκα, δε φοράω μάσκα.

Και το πιάνει το παιδί μου από το χέρι και του επιβάλλει να βάλει μάσκα, τρόμαξε το παιδί μου και φοβήθηκε. Μου λέει δε θέλω να ξαναπάω σχολείο. Φοβήθηκε το παιδί μου και το είδα κλαμμένο και του έπαιξα μια κουτουλιά», είπε ο πατέρας.

Κεραμέως για ξυλοδαρμό εκπαιδευτικού στη Χανιά: Τέτοιες ενέργειες είναι αδιανόητες και δεν θα γίνουν ανεκτές

«Το υπουργείο θα κάνει ό,τι χρειασθεί για να προστατεύσει την εκπαιδευτική κοινότητα από οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια», τόνισε σε ανάρτηση σε κοινωνικό δίκτυο η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, αναφορικά με το περιστατικό λεκτικής και σωματικής βίας εναντίον εκπαιδευτικού σε σχολείο των Χανίων, από γονέα που αρνήθηκε να φορέσουν τα παιδιά του μάσκα.

Όπως ανέφερε η υπουργός, επικοινώνησε με τον εκπαιδευτικό και τον διευθυντή του σχολείου ενώ έχει ήδη ζητήσει από την υπηρεσία να καταθέσει σχετική αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα για τις περαιτέρω ενέργειες.

«Στο πρόσωπο του εν λόγω εκπαιδευτικού αντικατοπτρίζεται όλο το εκπαιδευτικό δυναμικό, το οποίο υπερβάλλει εαυτόν για να στηρίξει τα παιδιά μας, τις οικογένειές τους και την κοινωνία εν συνόλω στην ιδιαίτερα δύσκολη αυτή περίοδο. Τέτοιες ενέργειες είναι αδιανόητες και δεν θα γίνουν ανεκτές», κατέληξε η υπουργός.