Τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας μετά από τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων ημερών. Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Πέτσας:

  • Όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους από τις 6:00 το πρωί της Τρίτης 14 Ιουλίου στον Προμαχώνα υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν.
  • Η υποχρέωση του PLF παραμένει σε ισχύ. Ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης περιορίζεται σε 24 από 48 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα.
  • Ενισχύεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Πάνω από 300 έλεγχοι σε όλη τη χώρα μέχρι την Κυριακή.

Πάνω από 20 κρούσματα στον Προμαχώνα

Ανησυχία έχει προκαλέσει η αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα με την κατάσταση στον Προμαχώνα να μοιάζει επίφοβη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, 29 τουρίστες βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό έπειτα από τεστ στα οποία υπεβλήθησαν στον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα.

50 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Αρκετά αυξημένα είναι τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα όπως ανακοινώθηκαν χθες από τον ΕΟΔΥ. Τα κρούσματα στην Αττική αυξήθηκαν μιας και χθες είχαν εντοπιστεί μόλις τρία ενώ υπήρξε και επανεμφάνιση κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη που εδώ και τουλάχιστον δυο μέρες δεν υπήρχαν.

Πιο συγκεκριμένα, 50 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου covid-19, ανακοίνωσε την Πέμπτη 9/7 ο ΕΟΔΥ, εκ των οποίων τα 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.672 (ημερήσια μεταβολή +1,4%), εκ των οποίων 54,6% είναι άνδρες.

Από τα 50 νέα κρούσματα τα:

  • 24 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
  • τρία είναι εισαγόμενα κρούσματα, τα οποία προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
  • δύο κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας,
  • ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής,
  • επτά κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
  • έξι κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
  • έξι κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,
  • ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ροδόπης

Από το σύνολο των 3.672 κρουσμάτων, 919 (25%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1.948 (53,1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 193 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 9 (66,7% άνδρες).

Δείτε εδώ ολόκληρη την έκθεση του ΕΟΔΥ

*Η φωτογραφία είναι αρχείου