Κινητοποιήσεις της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου

Ζητείται ανάκληση της άδειας οινοποιείου σε ιδιώτες


ΕΛΛΑΔΑ
6:00
09/01/2014
Κινητοποιήσεις της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου
1
loading

Για τις 12 Μαρτίου πήρε αναβολή η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που είχε υποβάλλει η Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου κατά των ιδιοκτητών των δύο ιδιωτικών οινοποιείων.

Αρκετός κόσμος χωρίς όμως την αναμενόμενη προσέλευση των αμπελουργών συγκεντρώθηκε στον πεζόδρομο πίσω από το Δικαστικό Μέγαρο προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την έκδοση άδειας σε ιδιώτες.

«Η επίθεση που δέχονται σήμερα οι αγρότες, η Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου, οι εργαζόμενοι σε αυτή, αλλά και όλοι οι παραγωγοί-συνέταιροι της Ε.Ο.Σ.Σ., είναι αποτέλεσμα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (Κ.Α.Π) της Ε.Ε. που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Αυτή η πολιτική στόχο έχει να αφανίσει τους μικρούς και μεσαίους αγρότες και να συγκεντρώσει την αγροτική παραγωγή στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους παραγωγής και εμπορίας τροφίμων» δήλωσε το μέλος του Δ.Σ της ΕΟΣΣ Στέλιος Γιαννικάκης.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της αναβολής που ζήτησαν και πήραν οι αντίδικοι της ΕΟΣΣ οι παρευρισκόμενοι πραγματοποίησαν πορεία προς την Περιφερειακή Ενότητα όπου τα μέλη του Δ.Σ της ΕΟΣΣ με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιάννη Καραγιάννη επισκέφθηκαν τον αντιπεριφεριάρχη για να του ζητήσουν για άλλη μια φορά την ανάκληση της άδειας οινοποιείου σε ιδιώτες.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφεριάρχης τόνισε ότι έχει απευθυνθεί με σχετικό ερώτημά του προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να προχωρήσει στην αναστολή της άδειας λόγω του ότι οι ιδιώτες οινοποίησαν με σαμιώτικα σταφύλια κάτι που απαγορεύεται λόγω της αναγκαστικότητας που ισχύει για την ΕΟΣΣ. Αυτό προέκυψε ύστερα από ελέγχους που έγιναν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Sotiris

    Αλήθεια επειδή εκεί εάν τυχόν μπει εισαγγελέας θα γίνει της..........Σάμου ! ! !
    Υπάρχει αλήθεια Δικαιοσύνη ?
    ....... μιλάμε για ΤΑ πανηγύρια πάντα εις βάρος των αγροτών ! !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει