Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 21 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα, ενώ όπως διευκρίνισε τα 11 εξ αυτών είναι σε δομή Ενόπλων Δυνάμεων.

Επίσης, ενημέρωσε πως καταγράφηκε ένας ακόμα θάνατος από κορονοϊό στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε: «Όλοι έχουμε αντιληφθεί ότι η διαδικασία της σταδιακής άρσης των μέτρων μας αφορά όλους» και πρόσθεσε: «Δεν έχει αλλάξει το καθημερινό μας στοίχημα».

Στη συνέχεια ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως: «Η έκβαση αυτής της φάσης κρίνεται στις λεπτομέρειες» και «Κάθε φορά που παρακάμπτουμε τις οδηγίες η επόμενη φάση της άρσης των μέτρων απομακρύνεται».

Αναφερόμενος στις εικόνες που είδαν τις προηγούμενες μέρες το φως της δημοσιότητας και αφορούσε καταστηματάρχες που εκμεταλλεύτηκαν τον όρο take away και προκάλεσαν συνωστισμό κόσμου έξω από καφέ μπαρ, ο κ. Χαρδαλιάς είπε: «Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε έλεγχους, καταγράφηκαν παραβάσεις και έγιναν συλλήψεις» ενώ έστειλε και μήνυμα πως:«Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε καθημερινή βάση».

Μιλώντας για τα όσα διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες δύο ημέρες στην Αγία Παρασκευή, είπε πως δεν παραπέμπουν σε εικόνες πολιτών που έχουν ανάγκη να χαλαρώσουν και να εκτονωθούν από την ψυχολογική πίεση και κόπωση των προηγούμενων εβδομάδων, αλλά σε κάποιους δεκάδες που δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης. «Τη Δευτέρα αγνόησαν τις συστάσεις και τις παραινέσεις των αστυνομικών. Χθες Τρίτη επιδόθηκαν σε ακρότητες και πετροπόλεμο απέναντι στα στελέχη του ελεγκτικού μηχανισμού.

Ως εκ τούτου, ανακοίνωσε πως η ευθύνη μας απέναντι στους πολίτες και ο σεβασμός στην προσπάθεια της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας που τηρεί τα μέτρα και ακολουθεί τις οδηγίες, επιβάλλει τη λήψη μέτρων τοπικού χαρακτήρα. Ενημέρωσε ειδικότερα ότι εδώ και αρκετά λεπτά ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονται στον χώρο, και η πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή θα παραμένει καθημερινά κλειστή από τις 9 το βράδυ μέχρι τις έξι το πρωί και μέχρι νεότερας.