Ένα ειδικό λογισμικό που συνδυάζει ό,τι τελειότερο έχει να προσφέρει η τεχνολογία και ήρθε στην Ελλάδα πριν από λίγους μήνες κρύβεται πίσω από τις καταιγιστικές αποκαλύψεις με τα σβησμένα αρχεία της Χρυσής Αυγής. Αυτό είναι το μυστικό όπλο που έχει στα χέρια της η Αστυνομία, η οποία ουσιαστικά έδεσε την υπόθεση.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», αφορούν τους τέσσερις υπολογιστές που βρέθηκαν στα σπίτια των βουλευτών που συνελήφθησαν στα τέλη Σεπτεμβρίου και όχι στα κομπιούτερ που κατασχέθηκαν από τα σπίτια των βουλευτών Μπούκουρα, Ηλιόπουλου και Γερμενή, έπειτα από εφόδους της Αντιτρομοκρατικής πριν από 15 ημέρες. Αυτοί οι υπολογιστές αναμένεται να «ξεσκονιστούν» από ειδικούς τις επόμενες ημέρες.

Οι αστυνομικοί βρήκαν και ανέκτησαν τα αρχεία παρότι οι βουλευτές, σύμφωνα με την εφημερίδα, χρησιμοποίησαν τους χάκερ που διαθέτει το κόμμα για να σβήσουν και να εξαφανίσουν υλικό. Οι υπολογιστές αυτοί μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., εκεί όπου είχε καταλήξει και η λίστα Λαγκάρντ.

Το εν λόγω λογισμικό έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να ανακτά τα σβησμένα αρχεία αλλά και να ανασυνθέτει και εκείνα που έχουν πλήρως καταστραφεί και ο κάτοχός τους έχει την εντύπωση πως τα έχει ξεφορτωθεί για πάντα. Με απλά λόγια, οτιδήποτε περάσει από το σκληρό δίσκο του υπολογιστή ή οποιαδήποτε κίνηση έχει κάνει, το λογισμικό αυτό μπορεί να τα ανακτήσει και να τα ανασυνθέσει.