Στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνει η Ελλάδα εξαιτίας της συνεχιζόμενης εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, το newsbeast.gr καλεί τους πολίτες να καταγγείλουν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Μάσκες και αντισηπτικά. Αυτά είναι δύο από τα προϊόντα πρώτης ανάγκης που χρησιμοποιούνται από όλους μας. Αυτά αναζητά ο κόσμος σε καταστήματα ή διαδικτυακά. Πόσο κοστίζει, για παράδειγμα, μια μάσκα;

Οι περισσότερες προστατευτικές μάσκες εισάγονται από την Κίνα. Το κόστος τους είναι γύρω στα 0,2 ευρώ. Στην αγορά μπορείς να τις βρεις με 1 ευρώ. Κάποιοι τις πουλούν ακόμη και 1,6 ευρώ. Στο newsbeast.gr έφτασε καταγγελία πως έξω από νοσοκομείο της Αττικής η τιμή έφτασε μέχρι και 6,5 ευρώ. Αυτό είναι η επιτομή της αισχροκέρδειας.

Πώς μπορείτε να τους σταματήσετε;

Κάθε φορά που διαπιστώνετε φαινόμενα αισχροκέρδειας κατά τη διάρκεια των αγορών σας -ηλεκτρονικών ή μη-, επικοινωνήστε μαζί μας στο email [email protected]

Δημοσιογραφική ομάδα της ιστοσελίδας, θα ερευνά κάθε καταγγελία που θα μας στέλνετε ξεχωριστά, προκειμένου να διαπιστωθεί η ορθότητά της και αφού υπάρχουν επαρκή στοιχεία (είδος προϊόντος, επιχείρηση, τιμή, ακριβής ημερομηνία, κ.λπ.) θα προβαίνει στη σχετική δημοσιοποίηση του θέματος, ώστε να σταματήσει η εκμετάλλευση.

Δε γίνεται κάποιοι επιτήδειοι να λειτουργούν εις βάρος μας αγνοώντας το γενικότερο καλό.

#kataggelw

Επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]