Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται το έργο ανέγερσης του κτιριακού συγκροτήματος που θα στεγάσει το 2ο Λύκειο Αμαλιάδας και αναμένεται μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου αρχές Μαρτίου να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες, ενώ σύμφωνα με το patrisnews πρόθεση της δημοτικής Αρχής είναι να εγκαινιαστεί μέχρι το Πάσχα.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 4.170.000,00 ευρώ και χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα: «Δυτική Ελλάδα- Πελοπόννησος- Ιόνιοι Νήσοι»- Άξονας προτεραιότητας 07 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα ζωής στη Δυτική Ελλάδα».

Η κατασκευή του νέου σχολικού συγκροτήματος γίνεται σε οικόπεδο που έκανε δωρεά στον δήμο Ήλιδας ο εκπαιδευτικός Αθανάσιος Παπαγεωργίου και η πορεία των εργασιών ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ενώ η ολοκλήρωση επαφίεται πλέον στις καιρικές συνθήκες.

Οι εργασίες
Το κτήριο έχει ολοκληρωθεί και είναι σε εξέλιξη τα σοβατίσματα, ενώ τις τελευταίες ημέρες έγινε η τοποθέτηση της περίφραξης και έχουν ξεκινήσει οι παρεμβάσεις για την διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου.

Γεγονός που έχει επιφέρει ικανοποίηση στη δημοτική Αρχή, καθώς ο σκοπός κατασκευής του συγκεκριμένου σχολικού συγκροτήματος είναι η διαμόρφωση της κατάλληλης κτιριακής υποδομής για να καλυφθούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες στο επίπεδο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αμαλιάδα, με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή το 2ο Λύκειο συστεγάζεται σε σχολικό συγκρότημα μαζί με το 2ο Γυμνάσιο και δεν επαρκούν οι αίθουσες.

Το συνολικό εμβαδόν του οικοπέδου που κατασκευάζεται το νέο συγκρότημα είναι 9.051,24 μ2 και αναπτύσσεται σε δύο ορόφους, ενώ διαθέτει επίσης και υπόγειο βοηθητικό χώρο.

Η συνολική οργάνωση του συγκροτήματος περιλαμβάνει ένα πρώτο τμήμα συγκέντρωσης των περισσότερων δημόσιων χώρων του σχολείου και ένα δεύτερο τμήμα, το οποίο αντιστοιχεί στις αίθουσες διδασκαλίας.

Το πρώτο περισσότερο δημόσιο τμήμα βρίσκεται σε άμεση συσχέτιση με την περιοχή της κυρίας εισόδου και αναπτύσσεται γύρω από την κεντρική πύλη υποδοχής του συγκροτήματος.

(Φωτογραφία αρχείου)