Σε καραντίνα σε ξενοδοχείο στο Μεταξουργείου βρίσκονται από το βράδυ της Κυριακής που επέστρεψαν από την Ισπανία δεκάδες Έλληνες, οι οποίοι επαναπατρίστηκαν. Πρόκειται κυρίως για φοιτητές αλλά και για άτομα που ήταν στην Ισπανία το τελευταίο διάστημα.

Στα εν λόγω άτομα δεν επιτρέπεται καθόλου η έξοδος από το ξενοδοχείο και θα παραμείνουν εκεί για όσες ημέρες  κριθεί απαραίτητο ώστε να είναι ασφαλείς.

Αρκετοί θέλοντας να πάρουν αέρα βγαίνουν στα μπαλκόνια του ξενοδοχείου ενώ έρχονται να τους επισκεφτούν άτομα του οικογενειακού τους περιβάλλοντος τα οποία όμως μπορούν να δουν μόνο μέσα από τη τζαμαρία του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Έλληνες που βρίσκονται στο ξενοδοχείο ενημερώθηκαν ότι θα μπουν σε καραντίνα μόλις επιβιβάστηκαν στην πτήση που τους μετέφερε στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν εντάσεις και ανησυχία για το πότε θα επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Στο ξενοδοχείο βρίσκονται αστυνομικοί, πυροσβέστες και υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας οι οποίοι μεριμνούν για την ασφάλειά τους.

Από τους επαναπατρισθέντες έχουν ληφθεί δείγματα ώστε να γίνει τεστ για κορονοϊό ενώ θερμομετρούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Δείτε τις εικόνες που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του newsbeast.gr:

Έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. στην πλατεία Καραϊσκάκη

Στην πλατεία Καραϊσκάκη που βρίσκεται πολύ κοντά στο ξενοδοχείο που μεταφέρθηκαν οι Έλληνες πολίτες υπάρχουν αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι διεξάγουν συνεχώς ελέγχους για την απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει τεθεί σε ισχύ από τις 6.00 το πρωί της Δευτέρας.

Δείτε τις εικόνες που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του newsbeast.gr:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος