Προφανώς και το ότι με την μετάληψη δεν κολλάει κάποιο μικρόβιο (άρα ούτε και ο… νεοφερμένος κορονοϊός) είναι μια άποψη που έχει ευρεία απήχηση ανάμεσα στους πιστούς αλλά ταυτόχρονα είναι και αφορμή για πολλά αστεία ανάμεσα σε όσους δεν είναι κοντά στην εκκλησία.

Συνήθως η μια πλευρά δεν ενοχλεί την άλλη… Όταν, όμως, η άποψη αυτή εκφράζεται μέσα από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης τότε ένας νέος κύκλος αντιπαράθεσης ξεκινάει.

Ο ιερέας Στυλιανός Καρπαθίου βρέθηκε την Παρασκευή καλεσμένος στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ1  και εκεί όταν κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα για το αν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού από την μετάληψη των πιστών, τόνισε πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει διότι «ο Χριστός δεν έχει μικρόβια»!

Στη συνέχεια, μάλιστα, φρόντισε να πάει ένα βήμα παρακάτω την κουβέντα αφού αναφερόμενος στην πιθανή απαγόρευση συναθροίσεων (σε σινεμά, θέατρα, και εκκλησίες, όπως ήδη έγινε με τις καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα) ξεκαθάρισε πως αυτό είναι ένας μέτρο που δεν πρόκειται να περάσει γιατί τις εκκλησίες. «Μόνο αν βάλουν τανκς μπροστά στις εκκλησίες δεν θα πάμε στις εκκλησίες», τόνισε.

Όπως είναι φυσικό οι δηλώσεις αυτές λίγη ώρα αργότερα έγιναν viral και στο twitter στήθηκε «τρελό γλέντι»!