Για την απόφαση που πήρε πριν από έναν περίπου χρόνο να πετάξει μετά από πέντε έτη τα ράσα και να εγκαταλείψει την ιερατική ζωή μίλησε το βράδυ της Δευτέρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο 35χρονος πρώην ιερέας, Ιωάννης Κεσέν Συράκος.

Ο 35χρονος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» και επεσήμανε πως τα ράσα δεν ταιριάζουν με τον σεξουαλικό του προσανατολισμό. Το σύστημα λόγω της σεξουαλικότητάς του στον έστελνε στην κόλαση, όπως εξήγησε ενώ παράλληλα μίλησε για το όνειρο που είχε να ακολουθήσει τον δρόμο του Θεό εστιάζοντας στις δυσκολίες που αντιμετώπισε.

Όπως είπε ο πρώην παπάς βίωσε την υποκρισία και ήρθε αντιμέτωπος με τον ρατσισμό. Κάνοντας ειδική αναφορά στην εμφάνισή του εξήγησε πως τα περισσότερα από τα τατουάζ του τα είχε από παλιά. Δήλωσε περήφανος για την Κυψέλη που είναι η περιοχή που μένει και τόνισε πως οι ήχοι από μία εκκλησία που ήταν κοντά στο σπίτι τον έκαναν να χάνεται στο ταξίδι το οποίο δίνει η βυζαντινή παράδοση.

«Στους γονείς μου δεν άρεσε το ότι ήθελα να γίνω ιερέας αλλά δεν μου δημιούργησαν πρόβλημα» είπε ο πρώην Αρχιμανδρίτης και μιλώντας για τις σπουδές του στο Βατικανό σημείωσε: «Εκεί οι άνθρωποι μπορεί να είναι παπάδες αλλά δεν τσιγκουνεύονται στη μετάδοση της γνώσης. Ξεχωρίζουν τι είναι η πίστη και τι η επιστήμη».

«Τα πράγματα δεν είναι τόσο αγγελικά όσο αναφέρονται στους βίους των Αγίων» τόνισε και πρόσθεσε «πίστευα πως σε αυτό τον χώρο υπάρχει ένας πνευματικός ανθός αλλά έσφαλα. Η εκκλησία είναι αυτό που δείχνει. Πάντα εξέφραζε ομοφοβία».

«Στον χώρο της εκκλησίας δεν βρήκα πολλούς ανθρώπους που να βάζουν το μυαλό κάτω και να σκέφτονται πράγματα. Να βάζουν ερωτηματικά. Ο μόνος άνθρωπος που μπορούσα να μοιραστώ όλα τα συναισθήματα που μου προκλήθηκαν είναι ένας κληρικός που βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε.

«Η ”αγκαλιά της εκκλησίας” λέει σε μια γυναίκα που αποφασίζει να κάνει άμβλωση είσαι μια δολοφόνος» ανέφερε ενώ παράλληλα δήλωσε: «Έμαθα πολλά, ήρθα κοντά με ανθρώπους, γνώρισα προβλήματα της ελληνικής οικογένειας ενώ πριν ένιωθα ότι βρισκόταν σε γυάλα».