Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μπακέλας, με αφορμή τις συνεχιζόμενες καταλήψεις γυμνασίων και λυκείων στην περιοχή διαβίβασε έγγραφο προς τις δύο διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με αυτό οι διευθυντές των σχολείων και οι καθηγητές οφείλουν να παρέμβουν συμβουλευτικά προς τους μαθητές, ώστε αυτοί να αντιληφθούν ότι η συμπεριφορά τους αυτή συνιστά αξιόποινη πράξη.

Ταυτόχρονα, καλεί τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων να ενημερώσουν τους γονείς των καταληψιών ότι, σε περίπτωση που παραλείπουν να αποτρέψουν τα παιδιά τους από την διάπραξη των παραπάνω αξιόποινων πράξεων, τελούν την αυτεπαγγέλτως διωκόμενη πράξη της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων.

Ο κ. Μπακέλας ζητά από τους δύο διευθυντές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να ενημερώσουν όλους τους διευθυντές, καθηγητές και προέδρους συλλόγων γονέων του νομού Θεσσαλονίκης, «ώστε να μην απαιτηθεί η δρομολόγηση ποινικών διαδικασιών για την επίλυση του προβλήματος».

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ο αριθμός των υπό κατάληψη σχολείων ανέρχεται σε 33.

Τα ξημερώματα εξωσχολικοί μετέβησαν σε δύο υπό κατάληψη σχολεία που συστεγάζονται στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, προκαλώντας φθορές σε καρέκλες και σε υαλοπίνακες της κεντρικής εισόδου.

Όπως έγινε γνωστό, μέσα στο σχολικό συγκρότημα βρισκόταν πέντε μαθητές. Μάλιστα, ένας εξ αυτών μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης για την παροχή πρώτων βοηθειών λόγω ταχυκαρδίας, χωρίς να έχει τραυματιστεί.