Ένας δάσκαλος που υπηρετεί σε σχολείο του δήμου Βιάννου στην Κρήτη και για τον οποίο έφτασαν καταγγελίες στην Αστυνομία πως έχει δημιουργήσει στην περιοχή ένα άτυπο… κατηχητικό σχολείο, στο οποίο μυεί τους νέους και τα παιδιά στην ιδεολογία της Χρυσής Αυγής, βρέθηκε στο στόχαστρο της Αστυνομίας!

Η καταγγελία, όπως αναφέρει το cretalive.gr, ήταν τόσο σοβαρή, που δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Έτσι σήμερα αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι του δασκάλου, ωστόσο δεν βρέθηκε το παραμικρό που να συνδέει τον εκπαιδευτικό με την οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Πάντως, δεν είναι ο μόνος για τον οποίο υπάρχει… στενό μαρκάρισμα για ενεργή σχέση με τη Χ.Α., από την τοπική ΕΛ.ΑΣ. Και ένας εν ενεργεία πυροσβέστης, που φέρεται σύμφωνα με το δημοσίευμα, να είναι υπεύθυνος για την τοπική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής, στο Ηράκλειο, βρίσκεται υπό διακριτική παρακολούθηση, χωρίς πάντως να προκύπτουν κάποια αξιόποινα στοιχεία.

Κυρίως η ενασχόληση της ΕΛ.ΑΣ. με τον συγκεκριμένο ένστολο εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα, που θέλει τη Δικαιοσύνη να ελέγχει τις υπόγειες διαδρομές ανδρών των Σωμάτων Ασφαλείας και του Στρατού με τη Χρυσή Αυγή.

Αυτό, πάντως, που ξεκαθαρίζεται, είναι πως οι έρευνες της Αστυνομίας σε τοπικό επίπεδο, δεν έχουν καμιά σχέση με την έρευνα που διενεργείται σε κεντρικό επίπεδο και που έχουν να κάνουν με τις εγκληματικές δραστηριότητες της οργάνωσης.