«Η ελληνική αστυνομία συνέλαβε τον αρχηγό του ακροδεξιού κόμματος της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης», λέει το BBC αναφερόμενο στις σημερινές συλλήψεις.

«Εκτός από τον γενικό γραμματέα έχουν συλληφθεί τρεις ακόμη βουλευτές. Μεταξύ αυτών και ο εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης καθώς επίσης και εννιά μέλη του κόμματος», επισημαίνει το βρετανικό δίκτυο τονίζοντας παράλληλα ότι «εκκρεμούν και νέα εντάλματα σύλληψης.»

Επιπλέον το BBC επισημαίνει ότι η Χρυσή Αυγή «έχει ζητήσει από τους υποστηρικτές της να μαζευτούν έξω από τα κεντρικά κτήρια της αστυνομίας στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν». Ενώ ο ανταποκριτής του στην ελληνική πρωτεύουσα τονίζει ότι «σήμερα θα είναι μια πολύ έντονη μέρα».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και δημοσίευμα της εφημερίδας Times στην ηλεκτρονική της έκδοση η οποία επισημαίνει ότι «η ελληνική αστυνομία ερευνά την σύνδεση της Χρυσής Αυγής με την δολοφονία του αντιφασίστα ράπερ Παύλου Φύσσα. Επίσης τονίζει πως «αν και η Χρυσή Αυγή αποτελεί το τρίτο πιο δημοφιλές κόμμα στην Ελλάδα, έχει χάσει την δημοτικότητα της μετά την δολοφονία του Φύσσα».

Ανάλογο δημοσίευμα έχει και η εφημερίδα Guardian η οποία επισημαίνει ότι συνολικά έχουν εκδοθεί 35 εντάλματα συλλήψεως. Ενώ παράλληλα τονίζει ότι πρόκειται για την πρώτη σύλληψη αρχηγού κόμματος στην Ελλάδα μετά το 1974.

Η Daily Telegraph με την σειρά της επισημαίνει ότι οι συλλήψεις έγιναν μια μέρα μετά τις απειλές παραιτήσεων βουλευτών της Χρυσής Αυγής. «Μια τέτοια εξέλιξη» παρατηρεί ο αρθρογράφος «θα μπορούσε να προκαλέσει εκλογές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αίσθηση προκάλεσε χθες βίντεο που ανέβασε στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Guardian. Σε αυτό μια Ελληνίδα κατηγορεί δύο μέλη της Χρυσής Αυγής ότι της επιτέθηκαν με μαχαίρι στο πρόσωπο και τα χέρια «μια μέρα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα επειδή φορούσε μπλούζα με αντιφασιστικά συνθήματα», όπως εξηγεί χαρακτηριστικά η ίδια.

Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι οι ηλεκτρονικές τους εκδόσεις των εφημερίδων ανανεώνονται κάθε μισή ώρα παρακολουθώντας από κοντά τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα.