Το σύνολο των ιταλικών μέσων ενημέρωσης μεταδίδει από νωρίς σήμερα το πρωί την είδηση της σύλληψης του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου και του εκπροσώπου του, Ηλία Κασιδιάρη.

«Στην Ελλάδα η άκρα δεξιά τίθεται εκτός παιχνιδιού», αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο ‘Ανσα προσθέτει ότι «η Χρυσή Αυγή φέρεται να είναι μια εγκληματική οργάνωση και να συνδέεται με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα».

Παράλληλα, η ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, στην ιστοσελίδα της μεταδίδει βίντεο με τραγούδι που είχε γράψει ο Παύλος Φύσσας το 2005 για έναν φίλο του που σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό, με τη διαφορά ότι τώρα το τραγουδούν φίλοι του, ως ύστατο χαίρε στον καλλιτέχνη.

«Από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψε σαφής ανάμειξη του νεοναζιστικού αυτού κόμματος με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ειδικότερα, τα στοιχεία στα χέρια της δικαιοσύνης φέρονται να αποδεικνύουν ότι η Χρυσή Αυγή κινείται βάσει μιας ξεκάθαρης ιεραρχίας που έχει τα χαρακτηριστικά πραγματικής εγκληματικής οργάνωσης», προσθέτει σε σχόλιό του, το ειδησεογραφικό κανάλι Rai News 24.