Οι Πρόσκοποι, λίγο πριν την έλευση του νέου έτους, αποχαιρετούν το 2019 σε κάθε μία από τις 350 γειτονιές στις οποίες δραστηριοποιούνται προσκοπικά συστήματα στην Ελλάδα, μέσω 50 χαρακτηριστικών στιγμιότυπων από τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες τους! Το 2020 οι Έλληνες Πρόσκοποι γιορτάζουν 110 χρόνια αδιάλειπτης κοινωνικής προσφοράς και δια βίου μάθησης στη φύση.

Ο Γενικός Έφορος των Ελλήνων Προσκόπων, Χριστόφορος Μητρομάρας, δήλωσε: «Το 2020 οι Πρόσκοποι περήφανα γιορτάζουν 110 χρόνια εθελοντισμού και αδιάλειπτης κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης και προσκαλούν την κοινωνία και κάθε έναν από εμάς να γίνει συμμέτοχος στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Σε κάθε γωνιά της χώρας, μας οι Πρόσκοποι θα γιορτάσουν μαζί με τις τοπικές κοινωνίες 110 χρόνια έντονης κοινωνικής παρέμβασης! Αυτό το σημαντικό για εμάς έτος, καλούμε όλους τους Οργανισμούς που έχουν εθελοντές να στείλουν ένα δυναμικό μήνυμα για δημιουργία θεσμικού πλαισίου για τον εθελοντή, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο το ανιδιοτελές έργο του».

Οι Πρόσκοποι στην Ελλάδα, ως πρεσβευτές του εθελοντικού κινήματος, τροφοδοτούν την ελληνική κοινωνία με νέες και νέους που δραστηριοποιούνται στα κοινά, λειτουργούν ως υπεύθυνοι πολίτες και έχουν τη διάθεση να βοηθήσουν και να αναλάβουν ενεργό ρόλο μέσα σε αυτήν. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Πρόσκοποι στο πλαίσιο αυτό εφαρμόζουν έμπρακτα μέσα από τα προγράμματά τους και τους 17 στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. ευαισθητοποιώντας παιδιά, εφήβους και νέους.

Περισσότερα για το έργο των Προσκόπων μπορείτε να βρείτε στο www.gineproskopos.gr και στο www.scouts4sdgd.gr.