Το πρωί της Τετάρτης (18/12) στο κέντρο της Καλαμάτας, μία γυναίκα έσωσε ουσιαστικά τη ζωή ενός μωρού το οποίο είχαν πετάξει σε κάδο σκουπιδιών.

Η αστυνομία συνέλαβε τη μητέρα του βρέφους, η οποία είναι 20 ετών και υπήκοος Γεωργίας, ενώ το μωράκι των 6 ημερών είναι ευτυχώς καλά στην υγεία του.

Στο messinialive.gr μίλησε η κ. Βίκυ Τσώνη, η οποία άκουσε το κλάμα του μωρού μέσα από τον κάδο σκουπιδιών και με την περιγραφή της συγκλονίζει.

«Ήταν γύρω στις 06:30, ακούω ένα νοερό  κλάμα και νόμιζα ότι μπορεί να είναι όντως και εγώ κάποιο γατάκι. Και άνοιξα – να τονίσουμε ότι δεν είναι κάδος, είναι πηγάδι (σ.σ. υπόγειος κάδος) – και βλέπω μία τσάντα χάρτινη, η οποία κουνιόταν πολύ έντονα. Μία έκλαιγε μία σταμάταγε. Εγώ κατάλαβα όμως ότι ήταν μωρό και ζήτησα βοήθεια», ανέφερε αρχικά η κ. Τσώνη.

Στη συνέχεια η γυναίκα που βρήκε το μωρό μέσα στον κάδο  περιέγραψε: «Δεν σταματούσε κανένας περαστικός. Δεν είχα τηλέφωνο πάνω μου και μέχρι να πάω στο σπίτι να πάρω το τηλέφωνο μου και να γυρίσω θα ρίχνανε σακούλες και θα σκοτωνόταν το μωρό. Να μου λένε όλοι δεν είναι παιδί, αλλά γατί. Είχα ένα ξύλο και είχα ανοίξει τον κάδο να παίρνει αέρα το μωρό. Είχα πέσει κάτω και να κλαίω και να του λέω “θα σε σώσω μην κλαις”. Δεν άφηνα κανέναν να ρίχνει μέσα σκουπίδια».

Η λύτρωση για το μωράκι ήρθε όταν: «δύο περαστικοί πήραν τηλέφωνο και ήρθε η αστυνομία μέσα σε πέντε λεπτά και μάλιστα ο αστυνόμος που τράβηξε το παιδί δάκρυσε. Το πήγαν στο νοσοκομείο και από εκεί είπαν ότι είναι καλά. Έκανα αγώνα, δεν με πίστευε κανένας. Λέγανε ότι είναι γατιά».

«Το παιδί δεν το είδα γιατί ήταν δεμένο και δεν ήθελα να το δω γιατί είχα τάσεις λιποθυμικές. Μάλιστα ένας μου έλεγε ότι “έχεις πιει και δεν ξέρεις τι λες”. Το παιδάκι από το πολύ κλάμα είχε βραχνιάσει και ήταν κάτι ασύλληπτο», είπε στο τέλος φανερά συγκλονισμένη και συγκινημένη η κ. Τσώνη.