Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019, έλαβε χώρα, συνέντευξη τύπου με θέμα «Αυθεντικά ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα από τη Νάξο, τη Σάμο και την Εμίλια Ρομάνα».

Εισηγητές ήταν  ο CEO της Οικονομοτεχνικής κ. Παντελής Σκαρλάτος, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου κ. Δημήτριος Καπούνης και ο Εμπορικός  Διευθυντής της ΕΟΣ Σάμου κ. Τίτος Φραντζής. Συντονίστρια της συνέντευξης τύπου ήταν η δημοσιογράφος κα. Ελένη Λαζάρου.

Ο κος Παντελής Σκαρλάτος διευθυντής της Οικονομοτεχνικής ΕΠΕ, επικεφαλής του προγράμματος, ο κος Καπούνης Δημήτρης πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου, η κα Ελένη Λαζάρου δημοσιογράφος, συντονίστρια της συνέντευξης τύπου, ο κος Τίτος Φραντζής εμπορικός διευθυντής της ΕΟΣ Σάμου

Η συνέντευξη τύπου καθώς και η εκδήλωση που ακολούθησε πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Mediterranean Cheese and Wines που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμμετέχουν η ΕΑΣ Νάξου, Ο ΕΟΣ Σάμου, η Enoteca από την Περιφέρεια Εμίλια Ρομάνα της Ιταλίας και υλοποιείται από την Οικονομοτεχνική ΕΠΕ.

Το πρόγραμμα Mediterranean Cheese and Wines στόχο έχει την αύξηση της αναγνωρισιμότητας προϊόντων με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) και να βελτιώσει την γνώση όλων μας για τον μεσογειακό τρόπο διατροφής.

Γαστρονομική γιορτή

Μετά τη συνέντευξη τύπου στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του εστιατορίου «Στου Κορρέ», οι καλεσμένοι γνώρισαν τον πλούτο των Οίνων ΠΟΠ / ΠΓΕ από την Εμίλια Ρομάνα, ο chef Μάρκος Πολυχρονίδης ετοίμασε μοναδικά και εξαιρετικά πιάτα με βάση την Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ, ενώ ο Sommelier Άρης Σκλαβενίτης μύησε τους καλεσμένους στα ξεχωριστά χαρακτηριστικά των διάσημων σε όλο τον κόσμο Οίνων ΠΟΠ Σάμου.

Οι άνθρωποι πίσω από τα προϊόντα μας, εκπρόσωποι των Συνεταιρισμών της  ΕΑΣ ΝΑΞΟΥ και του ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ, ήταν παρόντες και μίλησαν για την ιστορία και την σημασία των εμβληματικών προϊόντων στην κοινωνία των νησιών και όλοι μαζί να απόλαυσαν με τον αυθεντικό μεσογειακό τρόπο την βραδιά.