Μετά την ανακοίνωση ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί εντάσσονται στο σχέδιο κινητικότητας, μετά τις αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις αλλά και την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, οι δημοτικοί αστυνομικοί μπορεί να μην απεργούν επισήμως, μπορεί να μην έχουν απολυθεί επισήμως, όμως, το ρεπορτάζ του newsbeast.gr δείχνει ότι δεν υπάρχουν στους δρόμους.

Σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας, εκεί όπου μέχρι πρότινος έβλεπες δημοτικούς αστυνομικούς, τώρα εκείνοι δεν υπάρχουν. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι σε δρόμους που αν δεν είχες την προπληρωμένη κάρτα στάθμευσης (χρέωση ανά ώρα) δεν επιτρεπόταν να παρκάρεις, τώρα όχι μόνο παρκάρουν όσοι θέλουν να κατέβουν στο κέντρο της πρωτεύουσας αλλά παρκάρουν χωρίς την επίβλεψη των αρμοδίων για τις κλήσεις εργαζομένους.

Την απουσία της δημοτικής αστυνομίας βεβαιώνει και το μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Αναστάσιος Χάρος, ο οποίος μιλώντας στο newsbeast.gr λέει ότι μπορεί να μην βλέπει δημοτικούς αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας, όμως, εκείνοι ήταν απαραίτητοι αφού ασχολούνταν και με το παρεμπόριο και για την κυκλοφορία και για το παράνομο παρκάρισμα.

Πάντως, ο πρόεδρος του Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών Αθήνας, Απόστολος Κόσσυβας, σε δηλώσεις του επισημαίνει ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί εργάζονται κανονικά και τυπικά μέχρι τον Σεπτέμβρη, οπότε και θα εφαρμοστεί η κινητικότητα. Δεν μπορεί, όπως λέει, να καταλάβει «γιατί επικεντρωνόμαστε μόνο στην συγκεκριμένη αρμοδιότητα ενώ υπάρχουν συνολικά 29 αρμοδιότητες».

Και συμπληρώνει ότι έχουν καταργήσει πλέον τους δημοτικούς αστυνομικούς.

Από την πλευρά του πάντως και ο αναπληρωτής πρόεδρος του σωματείου των δημοτικών αστυνομικών, Θανάσης Τάτσης, επικαλείται ότι «βρισκόμαστε σε περίοδο θερινών αδειών και γι’ αυτό υπάρχει αυτή η εικόνα». Λέει ακόμη ότι κάποιες θερινές άδειες θα κοπούν λόγω της κατάστασης και τονίζει ότι υπάρχουν και άλλες αρμοδιότητες των δημοτικών αστυνομικών.